19.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το πιο… κακό από τα Bad Boys, έγινε 45! (pics & vids)

Υπάρχουν παίκτες καλοί, αρτίστες, ταλαντούχοι, σκληροί, δουλευταράδες. Υπάρχει και ο Rasheed Wallace που ήταν όλα αυτά μαζί και τα ξημερώματα έκλεισε τα 45 του χρόνια.

Γέννημα θρέμμα της Philadelphia, έπαιξε μπάσκετ στην πόλη του μέχρι να κάνει το άλμα για το κολλεγιακό και το North Carolina. Εκεί, θα συνατήσει τον Dean Smith. Ο θρυλικός κόουτς που ο Michael Jordan θεωρεί μέντορά του, δούλεψε τρία χρόνια με τον «Sheed» και η σχέση τους πέρασε από 40 κύματα. Δίπλα στον Smith ο Wallace έχτισε το μπασκετικό του εκτόπισμα, ωστόσο ήταν σχεδόν αδύνατον να αλλάξει κανείς το εκρηκτικό ταπεραμέντο του. Σε μία από τις πρώτες προπονήσεις τους, ο Rasheed δοκίμασε ένα άστοχο φλότερ από mid-range στην baseline. Η στιχομυθία που ακολούθησε έχει μείνει στην ιστορία.

-Smith: «Θεωρείς ήταν καλή η επιλογή που πήρες»;

-Wallace: «Ναι» !

-Smith: «Μάλλον μπορείς τότε, να βάλεις δέκα συνεχόμενα σουτ από εκεί» 

-Wallace: «Φυσικά» 

Ο Wallace πήρε τη μπάλα και ευστόχησε σε (8) οκτώ διαδιοχικά σουτ, μέχρι να ακούσει τον εμβρόνητο Smith να του λέει να σταματήσει.

Έγινε draft στο Νο. 4 από τους Washington Bullets. Την επόμενη χρονιά θα μετακομίσει στο Portland για λογαριασμό των Blazers. Εκεί θα είναι το σπίτι του μέχρι το 2004 και στα χρόνια αυτά θα καταφέρει να γίνει Αll-star και να παίξει σε δύο τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας (1999-2000). Σε ένα από τα... κατορθώματά του, τα δύο απανωτά ρεκόρ τεχνικών ποινών με 38 και 41 αντίστοιχα, τα οποία κρατάνε μέχρι σήμερα.

Το 2004 θα ταξιδέψει στο Detroit και με τους Pistons θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει από το αλησμόνητο Pacers-Pistons Browl, έναν καυγά που θύμισε σε όλους τα Bad Boys της δεκαετίας του 80' που κατέληξε στις μεγαλύτερες ποινές στην ιστορία της λίγκας, με πιο χαρακτηριστική αυτή του Ron Artest, οποίος αποβλήθηκε για μία ολόκληρη σεζόν και έχασε περίπου 5.000.000 δολλάρια από το συμβόλαιό του και προσέφερε κοινωνική εργασία για 60 ώρες. Ο Rasheed λειτούργησε παραδόξως κατευναστικά και προστατευτικά σε εκείνη την περίπτωση, κυρίως λόγω του προβλήματος στο αριστερό του χέρι. Με τους Pistons έπαιξε ακόμα δύο τελικούς περιφέρειας και συμμετείχε σε δύο All-star games.

Το 2009 θα φορέσει τη φανέλα των Celtics και θα αγωνιστεί στους τελικούς του NBA, που θα καταλήξουν στους Lakers του Kobe Bryant. Η μεγάλη ομάδα των Celtics άρχισε να διαλύεται και ο «Sheed» θα ανακοινώσει την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. Ωστόσο το 2012 θα επιστρέψει για ένα χρόνο, για χάρη των Knicks.

Τελείωσε την καρίερα του με 14.4 πόντους και 6,7 ριμπάουντ μέσο όρο σε 1109 παιχνίδια και άφησε το στίγμα του στο παιχνίδι που αγάπησε και υπηρέτησε με όλη του την ψυχή.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ