17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το πιο δύσκολο «παιχνίδι» της Μεντόθα (pics)

Η Εσπεράνθα Μεντόθα τέθηκε αμέσως στην πρώτη γραμμή της «μάχης» κατά του κορονοϊού, ο οποίος έχει πλήξει ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα την πατρίδα της, την Ισπανία, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ιβηρική να έχουν ξεπεράσει τα 200.000 και τα θύματα να είναι μέχρι στιγμής περισσότερα από 21.000.

Η Ισπανίδα διαιτητής, που έχει σπουδές κοινωνικής λειτουργού και βοηθού νοσηλεύτριας, άφησε στην άκρη τη σφυρίχτρα και φόρεσε την προστατευτική μάσκα για να τεθεί δίπλα σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Η ίδια, περιγράφοντας τα όσα ζει τον τελευταία μήνα στη Σαλαμάνκα, συγκλονίζει. «Δεν είχα καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης μέχρι να τη δω και να τη ζήσω από κοντά. Είμαι σοκαρισμένη από την επιθετική συμπεριφορά του ιού. Δεν μπορείς να βοηθήσεις τους ηλικιωμένους», ανέφερε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA.

 

Συνεχίζοντας, εξήγησε πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες και πως δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος ούτε καν για να πιει μια γουλιά νερό: «Έχουμε πέντε λεπτά για να πάμε στην τουαλέτα. Μόνο. Όταν συμβαίνει αυτό, πρέπει να βγάλουμε όλα όσα φοράμε, να τα φορέσουμε ξανά μετά και να επιστρέψουμε στη μάχη. Δεν σκέφτεσαι εάν θα πιες νερό, επειδή φοράς μάσκα και δεν μπορείς. Είναι οκτώ ώρες, αλλά νιώθεις πως είσαι συνεχώς σε εγρήγορση, σαν να δουλεύεις δώδεκα ώρες. Εάν φοβάσαι δεν μπορείς να το κάνεις. Δεν μπορείς να κάνεις αυτό το βήμα και να έχεις φόβο. Δεν σκέφτηκα τον εαυτό μου. Το μοναδικό που μου προκαλούσε άγχος ήταν ο φόβος για τους θείους μου και τους παππούδες μου, που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία».

 

Η 36άχρονη ρέφερι, που σφυρίζει στο ισπανικό πρωτάθλημα και τις διεθνείς διοργανώσεις της FIBA, κλείνοντας εξέφρασε την αισιοδοξία της: «Ως διαιτητής έχω συνηθίσει να αντέχω στην πίεση, να σκέφτομαι γρήγορα, να κατανοώ και να ξεπερνάω τις δυσκολίες. Αυτό το "παιχνίδι" είναι το πιο δύσκολο που έχω διαιτητεύσει, αλλά είμαι σίγουρη πως θα το κερδίσουμε. Όλο αυτό θα με ωριμάσει και θα με κάνει να εκτιμήσω καλύτερα αυτά που έχουν αξία στη ζωή. Ο ρυθμός της καθημερινότητας δεν σου επιτρέπει να εκτιμήσεις τα μικρά πράγματα, τώρα είναι η ευκαιρία μας να το αλλάξουμε αυτό, να συνειδητοποιήσουμε τι και ποιος μας λείπουν περισσότερο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ