27.3 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Το Περιστέρι δεν ξεχνάει τον Νίκο Φάσουρα (vid)

Εννέα χρόνια συμπληρώθηκαν την Τετάρτη (16/10) από το θάνατο του Νίκου Φάσουρα, σε ηλικία μόλις 42 ετών.

Ο Νίκος Φάσουρας γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου του 1968 και συνέδεσε το όνομά του με την ομάδα του Περιστερίου, με την οποία αγωνίστηκε για δώδεκα διαδοχικά έτη, ενώ υπήρξε και προπονητής των τμημάτων υποδομής της. Έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο στις 16 Οκτωβρίου του 2010, βυθίζοντας σε πένθος ολόκληρο τον μπασκετικό κόσμο. Η κηδεία του έγινε κάτω από αδιάκοπη βροχή, με τη σύζυγό του Λίζη, τις κόρες του Τζένη και Αργυρώ, και τους γονείς του να μην μπορούν να πιστέψουν πως ο γίγαντας του συγκροτήματος των δυτικών προαστίων έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.

Η πορεία του στο μπάσκετ ξεκίνησε το 1984 από το Περιστέρι, τη φανέλα του οποίου -με το νούμερο 13 στην πλάτη- φόρεσε μέχρι και το 1996. Συνέχισε στο Μαρούσι και τον Άλιμο, για να επιστρέψει στα δυτικά προάστια την περίοδο 2004-2005, με την προϋπόθεση πως θα αγωνιζόταν μόνο εάν κρινόταν απαραίτητο. Τελικά, δεν παρέστη ανάγκη κι έτσι, αθόρυβα, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Αγωνιζόταν στη θέση του σέντερ κι είχε ύψος 2,11μ. Έπαιξε σε συνολικά 98 παιχνίδια στην Α1 και την Α2, ενώ αγωνίστηκε και στην Εθνική Ελλάδας, σε 29 ματς, τα εννέα εκ των οποίων ήταν με την Εθνική Ανδρών. Η τελευταία παρουσία του με το εθνόσημο στο στήθος ήταν το 1991, σε φιλικό αγώνα με τη Βουλγαρία, στη Θεσσαλονίκη.

Η προπονητική μπήκε στη ζωή του το 2002. Εργάστηκε αρχικά στον Αρίωνα Αμαρουσίου κι εν συνεχεία αποτέλεσε μέλος του ανδρικού τμήματος του Περιστερίου. Υπήρξε τεχνικός στα τμήματα υποδομής των Κουκουβάουνων και του ΑΣΟΧ Φοίβος, καθώς και στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΣΚΑ. Αποτέλεσε, επίσης, βοηθός στη γυναικεία ομάδα του Περιστερίου και προπονητής στις Νεάνιδες. Ήταν μέλος του ΣΕΠΚ, η δε φανέλα του έχει αποσυρθεί από το Περιστέρι, το οποίο δημοσίευσε βίντεο στη μνήμη του. «Δεν ξεχνούμε ποτέ το Νίκο Φάσουρα, έναν από τους σκαπανείς του μπάσκετ του Περιστερίου», το μήνυμα των «κυανοκίτρινων» για τον αείμνηστο παίκτη τους…

https://www.youtube.com/watch?v=Fw_IUrkEHU4



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ