25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Το «απόλυτο» Περιστέρι δεν αστειεύεται

Το Περιστέρι νίκησε και τον Ήφαιστο Λήμνου (89-81) κι απέδειξε ότι το εντυπωσιακό του ξεκίνημα δεν αποτελεί «πυροτέχνημα», παρά το γεγονός ότι στο τέλος έπαιξε με τη «φωτιά», αλλά δεν κάηκε.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχοντας το απόλυτο με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ οι ηττημένοι έχουν ρεκόρ 2-3.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί. Μάλιστα ξεκίνησαν πολύ «ζεστά» τον αγώνα και στο 10' προηγήθηκαν με διαφορά 17 πόντων (28-11), δείχνοντας τις προθέσεις τους. Το σύνολο του Σωτήρη Μανωλόπουλου θέλησε να επιστρέψει, αλλά στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου οι Περιστεριώτες είχαν αυξήσει ακόμα περισσότερο το προβάδισμά τους και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 52-31.

Ο Ήφαιστος δεν τα παράτησε και παρά το γεγονός ότι το Περιστέρι έφτασε να προηγείται και με διαφορές μεγαλύτερες των είκοσι πόντων (60-37), μπόρεσε να μαζέψει κάπως την κατάσταση. Η κόρνα της λήξης βρήκε τους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» θριαμβευτές με 89-81, παρά το γεγονός ότι στο τέλος χαλάρωσαν περισσότερο απ' όσο έπρεπε, κάνοντας την ομάδα της Λήμνου να πιστέψει ότι θα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω, μειώνοντας μάλιστα 81-75 στο 38', χωρίς αυτή η αντεπίθεση πάντως να έχει συνέχεια.

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ: Ο Ράιαν Χάροου ήταν για μία ακόμα φορά ο άνθρωπος του αγώνα για το Περιστέρι. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει προλάβει να αποδείξει την αξία του και σταμάτησε στους 18 πόντους και τις οκτώ ασίστ. Πολύπλευρη ξανά η προσφορά του Παναγιώτη Βασιλόπουλου με 14 πόντους. Όσον αφορά την κορυφαία στιγμή, αυτή ήταν πριν την έναρξη του αγώνα, όταν ο Αργύρης Πεδουλάκης και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος είχαν θερμή συνομιλία. Άλλωστε οι δυο τους στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί αρκετές φορές κι έχουν άψογη σχέση. Για τους ηττημένους, ο Τζέρι Σμιθ ήταν ο άνθρωπος που προσπάθησε περισσότερο απ' όλους και σημείωσε 20 πόντους, ενώ 18 πρόσθεσε ο Τόντρικ Γκότσερ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Περιστέρι ήταν πολύ καλύτερο σε βολές, δίποντα, αλλά και στην αναλογία ασίστ/λάθη. Από την άλλη, οι νεοφώτιστοι κυριάρχησαν στη μάχη των ριμπάουντ, έχοντας μαζέψει περισσότερα «σκουπίδια» από τους αντιπάλους τους, χωρίς ωστόσο αυτό να φανεί ικανό να τους οδηγήσει στη νίκη, καθώς ειδικά στα δίποντα η αστοχία κόστισε.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ