28.3 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Το περίεργο παιχνίδι και ο τίτλος του Σόμπι

Ο Σούλης Μαρκόπουλος χαρακτήρισε "περίεργο" το παιχνίδι, ανάμεσα στη δική του ομάδα τον ΠΑΟΚ και την Κύμη, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του, αναλαμβάνοντας και να εξηγήσει τι εννοεί: “Οι παίκτες έβγαλαν ενέργεια από την αρχή του αγώνα που έφερε τη διαφορά του πρώτου ημιχρόνου. Η Κύμη έχει δύο παίκτες καλούς στη ρακέτα. Ο Όρτον σταματούσε τις προσπάθειές μας στο ζωγραφιστό, κάτι που δημιούργησε προβλήματα στην επιθετική μας λειτουργία. Στην άμυνα είχαμε αδυναμίες, καθώς ο Κλάντον δεν έχει ξεπεράσει 100% τον τραυματισμό του. Η ομάδα όμως με εξαίρεση κάποια διαστήματα, αντέδρασε καλά και πήρε τη νίκη”.

Θα ήταν δύσκολο να "αποφύγει" μια ερώτηση για τον Νέιθαν Σόμπι που βοήθησε τα μέγιστα τον ΠΑΟΚ: "Είναι καλός παίκτης, είναι εκρηκτικός, βγάζει ενέργεια και είναι εύστοχος. Μέρα με τα μέρα βελτιώνεται και διαβάζει τις δυνατότητες των συμπαικτών του. Το ίδιο ισχύει και με τους άλλους παίκτες. Οταν αφομοιώσει τα συστήματα μας, θα είναι πολύ καλύτερα στο γενικό σύνολο”.

Για το αν θα "χωρέσει" στην ομάδα μαζί με τον Τζόρνταν Σάιμπερτ, όταν αυτός επιστρέψει από τον τραυματισμό του, ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρος: "Να πούμε πριν από οτιδήποτε πως ο Σάιμπερτ πηγαίνει πολύ καλά. Αν την επόμενη εβδομάδα ο γιατρός δώσει τη συγκατάθεσή του, θα μπει στο γήπεδο και θα δούμε πώς αντιδρά το χέρι του. Τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για το πότε θα επιστρέψει. Ας γυρίσει υγιής και πιστεύω πως όλοι οι καλοί παίκτες χωράνε σε μια ομάδα".

Σε ότι αφορά την θέση που πιστεύω πως θα βρεθεί ο ΠΑΟΚ στο τέλος της κανονικής περιόδου, ο Μαρκόπουλος τόνισε: "Εμείς βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν κοιτάζουμε τη θέση. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ. Οι ομάδες μπορούν να σπάσουν εκεί τις έδρες, αυτό έχουν δείξει. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι και όσο το δυνατόν καλύτεροι σε εκείνο το διάστημα. Θέλουμε βέβαια αν είναι δυνατόν το πλεονέκτημα. Είναι λίγο περίεργο να έχουμε πια έναν αγώνα την εβδομάδα. Έχει αλλάξει ο τρόπος προπόνησης. Προσπαθούμε να δούμε τον καινούργιο τρόπο ζωής μας. Βοηθάει περισσότερο να προετοιμαστούμε καλύτερα για κάθε παιχνίδι αλλά δεν είμαστε ενεργοί διαρκώς για να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι”.

Σόμπι: "Θα ήμουν ευχαριστημένος με έναν τίτλο"

Δίπλα του στη συνέντευξη Τύπου βρέθηκε ο Νέιθαν Σόμπι: "Είναι καλό που νικήσαμε μπροστά στον κόσμο μας. Ήταν το πρώτο μου παιχνίδι εντός και το χάρηκα. Πιστεύω πως η ομάδα θα πάει ακόμη καλύτερα. Δεν παίξαμε καλά στην άμυνα στην 3η περίοδο. Τους αφήσαμε να βάλουν κάποια εύκολα καλάθια και κάναμε λάθη. Αλλά στην τέταρτη περίοδο βελτιωθήκαμε και πήραμε τελικά εύκολα τη νίκη".

Ο ίδιος έμοιαζε να παίζει εδώ και πολύ καιρό στην ομάδα, παρά το ότι ήταν το μόλις δεύτερο παιχνίδι του με αυτήν: "Θα χρειαστώ λίγο χρόνο να προσαρμοστώ, αλλά σίγουρα ένιωσα καλύτερα σε αυτό το παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο. Μαθαίνω ακόμη τα plays και τους συμπαίκτες μου. Έτσι γινόμαστε καλύτεροι ως ομάδα. Μου αρέσει να κάνω τα πάντα στο γήπεδο. Ότι βοηθάει την ομάδα. Να καρφώνω, να πασάρω, να παίζω άμυνα. Τα πάντα”.

Αν βλέπει διαφορές στο μπάσκετ εδώ σε σχέση με την Αυστραλία, υπογράμμισε: "Είναι το ίδιο, ίδιοι κανονισμοί, σχεδόν τα πάντα. Μόνο τα πρόσωπα, προπονητές, συμπαίκτες. Το μπάσκετ είναι παντού το ίδιο. Πρέπει να προσαρμόζεσαι μόνο στα πρόσωπα”.

Ένα από τα πρόσωπα που συνάντησε πάντως σήμερα είναι ιδιαίτερα γνώριμα, καθώς ο Καντί είναι συμπατριώτης του: "Παίξαμε ως αντίπαλοι στην Αυστραλία τέσσερις φορές στη σεζόν. Γνωριζόμαστε καλά και μιλήσαμε πριν το ματς. Χτύπησε και ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό. Θα επικοινωνήσω για να επιβεβαιώσω ότι είναι καλά”.

Πάντως βλέπει ψηλά και το διατύπωσε όταν ρωτήθηκε με τι θα ήταν ευχαριστημένος στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου: "Με τον τίτλο του Πρωταθλήματος! Κυρίως όμως βλέπω κάθε παιχνίδι. Θέλουμε τη νίκη στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές, για να δούμε πως θα πάμε στα πλέι οφ”.

Μπρατσιάκος: "Το μυαλό μας δεν έφυγε από τον αγώνα της Λευκάδας"

Ο Βασίλης Μπρατσιάκος έκανε λόγο για "πολύ ωραίο και θεαματικό παιχνίδι, το οποίο ευχαριστήθηκε ο κόσμος", συνεχίζοντας με το τι ήθελε να κάνει η Κύμη, αλλά και τι περίμενε να δει από τον ΠΑΟΚ: "Στόχος μας ήταν να κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε. Ξέραμε τις δυσκολίες κόντρα στον ΠΑΟΚ που με τη μεταγραφή του Σόμπι έγινε πολύ ανταγωνιστικός. Η θέση του είναι πλασματική, αν τον είχε μαζί με τον ΜακΦάντεν θα ήταν ψηλά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήμασταν κακοί, κάναμε λάθη, χάσαμε ριμπάουντ. Στο δεύτερο ημίχρονο βγάλαμε καρδιά, είχαμε το μυαλό μας στο κεφάλι και γυρίσαμε το παιχνίδι. Αν είχαμε καλύτερες επιλογές στο transition όταν μειώσαμε, ίσως να γυρνούσαμε το παιχνίδι. Όσο δυσαρεστημένος είμαι από το πρώτο ημίχρονο άλλο τόσο είμαι ικανοποιημένος από το δεύτερο ημίχρονο”.

Ο προπονητής της Κύμης παραδέχθηκε πως "το μυαλό δεν έφυγε από το ματς της Λευκάδας, αλλά μας ενδιέφερε να δούμε τι θα κάνουμε. Θα μπορούσαμε με νίκη να έχουμε σωθεί. Το αποτέλεσμα όμως στη Λευκάδα είναι καλό για εμάς. Θα πρέπει να κάνουμε και άλλες νίκες για να σωθούμε”.

Ο Παναγιώτης Κατράνας, μπορεί να  μην αγωνίστηκε, αλλά ήταν αυτός που μίλησε στη συνέντευξη Τύπου: “Ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ καλύτερος στη συνέχεια, χωρίς τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Οταν πήρε διαφορά εμείς καταφέραμε και επιστρέψαμε. Δεν καταφέραμε να κλέψουμε όμως κάτι”.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ