22.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Το… παλεύει για ΝΒΑ, δεν πάει Κίνα

Το ΝΒΑ είναι πιο ψηλά από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 για τον Αϊζάια Χάρτενσταϊν, εξ ου και αποφάσισε να μην ενισχύσει την Εθνική Γερμανίας στα ασιατικά παρκέ.

Η «καρδιά» του διεθνούς μπάσκετ θα χτυπά από τις 31 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου στην Κίνα, με την πλειονότητα των κορυφαίων παικτών από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης να δίνουν το παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο 21χρονος φόργουορντ/σέντερ, όμως, προτίμησε να απέχει από το μεγάλο φετινό «ραντεβού», καθώς επιθυμία του είναι να επικεντρωθεί στην καριέρα του σε διασυλλογικό επίπεδο. Ενημέρωσε, έτσι, τον ομοσπονδιακό τεχνικό των «πάντσερ» Χένρικ Ρεντλ πως δεν θα μπορέσει να υπολογίζει στις υπηρεσίες του.

Ο Γερμανός διεθνής ανήκει στους Χιούστον Ρόκετς, με τους οποίους αγωνίστηκε πέρυσι σε μόλις 28 παιχνίδια στο «μαγικό κόσμο», έχοντας κατά μέσο όρο 1,9π. και 1,7 ριμπάουντ σε 7.8’, ενώ έπαιξε σε ακόμα 29 ματς στην G-League, με τους Ρίο Γκράντε Βάλεϊ Βάιπερς, με μ.ό. 20,3π., 15 ριμπάουντ, 3,6 ασίστ και 2 κοψίματα σε 32.1’. Επιδίωξή του είναι να δουλέψει ατομικά, ώστε να παρουσιαστεί καλύτερος την καινούρια σεζόν, γεγονός που δεν του επιτρέπει να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο, ώστε να ενισχύσει τη Γερμανία στην Κίνα.

Την αποκάλυψη έκανε ο Λιθουανός δημοσιογράφος Ντονάτας Ουρμπόνας, εξάλλου ο Αϊζάια Χάρτενσταϊν έπαιξε στη Ζαλγκίρις Κάουνας τη σεζόν 2016-2017, πριν περάσει τον Ατλαντικό. Κατέκτησε, μάλιστα, και τον τίτλο τόσο στο λιθουανικό πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο (2017), ενώ την απερχόμενη σεζόν πανηγύρισε τον τίτλο στην G-League, με τον ίδιο να αναδεικνύεται MVP στους τελικούς. Παράλληλα, ήταν μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας του θυγατρικού πρωταθλήματος του ΝΒΑ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ