18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το παιδί και το…κοτσάνι

Όταν o Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό πριν από δύο καλοκαίρια, άκουγες διάφορα σχόλια από τους…προπονητές της εξέδρας.
«Από το…κοτσάνι την πιάνει τη μπάλα», «Πω πω ένας ξυλοκόπος…» και άλλα τέτοια δροσερά.


Είχαν γραφτεί και κάποια σχόλια στον Τύπο, αλλά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σφύριζε αδιάφορα και έλεγε χαρακτηριστικά: «Ας κάνουμε λίγο υπομονή με αυτό το παιδί».


Ένα παιδί που έγινε…άντρας μέσα σε ένα χρόνο και λογικά βλέπει ψηλά και όχι πλέον μόνο λόγω του ύψους του. Σύντομα θα τον καμαρώνουμε στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, που δεν είναι φυσικά το ελληνικό, αλλά το ΝΒΑ.

Πλέον ο mvp (με διαφορά μέχρι στιγμής) των τελικών οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα του προς τον τίτλο και φυσικά τα σχόλια στην εξέδρα έχουν αλλάξει:

«Ρε τον παικταρά, λες να τον πάρουν εφέτος στο NBA ;»

Έτσι είναι ο Έλληνας φίλαθλος (όχι όλοι είναι αλήθεια) αλλά ευτυχώς στον Ολυμπιακοί οι δύο πρόεδροι (που πέρασαν από τη θέση της εξέδρας για πολλά χρόνια) έχουν μπασκετική κουλτούρα και το κυριότερο υπομονή, η οποία ως γνωστόν είναι αρετή.

Υπομονή έχει και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος με τους παίκτες του γνωρίζοντας ότι ακόμα και όταν δεν παίζουν καλά ή παρουσιάζονται και προβλήματα μέσα στον αγώνα (τραυματισμός Γκρίν) τουλάχιστον θα έχουν το καθαρό μυαλό στο φινάλε να πάρουν τη σωστή απόφαση ή αν μη τι άλλο όχι υπό πίεση.

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά έχει μάθει να νικάει πλέον τον αιώνιο αντίπαλό του ακριβώς όπως έχανε αρκετούς τελικούς στο παρελθόν και το μεγάλο του κέρδος είναι ότι μπορεί να νικάει έχοντας σε κακή μέρα το βαρύ πυροβολικό του (Σπανούλης-Πρίντεζης) παίζοντας εδώ και καιρό χωρίς δύο πενταδάτους ξένους (Χάκετ και Λοτζέσκι) και τον καλύτερο του ξένο στο ΟΑΚΑ, και εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο στο ΣΕΦ, να τραυματίζεται και να μην μπορεί να βοηθήσει στο δεύτερο μέρος.

Αν βγει οριστικά νοκ αουτ και ο Γκρίν τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ