25.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Το πάρτι και η μεγάλη χασούρα του Ουίλιαμσον

Την Παρασκευή τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας όλη η Νέα Ορλεάνη θα γιορτάζει. Στην κεντρική πλατεία της Fulton Street θα διοργανωθεί ένα πολύ μεγάλο πάρτι με καλεσμένους όλους τους πολίτες της πόλης και δη τους οπαδούς των Πέλικανς. Ο λόγος; Στο ντραφτ, που θα γίνει εκείνη την ώρα, οι Πέλικανς θα επιλέξουν στο νούμερο 1 τον Ζίον Ουίλιαμσον και η Νέα Ορλεάνη θέλει να υποδεχθεί εν χορδαίς και οργάνοις το νέο μεγάλο σούπερ σταρ του ΝΒΑ.

Μάλιστα, μία από τις μπάντες που θα παίξουν στο πάρτι είναι οι Zion Harmonizers! Μπορεί το όνομά της να παραπέμπει στον Ουίλιαμσον, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για μια θρυλική μπάντα γκόσπελ μουσικής, ηλικίας 70 ετών, η οποία δημιουργήθηκε στο προάστιο New Zion της Νέας Ορλεάνης και σε αυτό οφείλεται η ονομασία της. Η σύμπτωση πάντως είναι ευτυχέστατη.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν το ότι οι Πέλικανς θα επιλέξουν στο νούμερο 1 τον Ουίλιαμσον, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία εδώ και καιρό. Πρακτικά από τότε που η τύχη χαμογέλασε στην ομάδα της Νέας Ορλεάνης χαρίζοντάς της την πρώτη επιλογή. Θα μπορούσε το νούμερο 1 να είχε πάει στους Νικς της Νέας Υόρκης ή στους Λέικερς του Λος Άντζελες, που έκαναν χειρότερη πορεία φέτος και είχε περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν πρώτοι.

Όμως δεν πήγε και αυτό κοστίζει στον 19χρονο Ουίλιαμσον περί τα 100 εκατομμύρια δολάρια!

Τόσα είναι τα χρήματα που ένας general manager του ΝΒΑ υπολόγισε ότι θα έβγαζε παραπάνω ο νεαρός από την εμπορική εκμετάλλευση του ονόματός του σε περίπτωση που αγωνιζόταν σε μια μητρόπολη των ΗΠΑ με πολύ μεγάλη αγορά. Το είπε ανώνυμα στο theundefeated.com. Ο Ουίλιαμσον έχει 3,3 εκατομμύρια ακολούθους στο instagram κι ακόμα δεν έχει πατήσει το πόδι του στο ΝΒΑ. Υπολογίζεται λοιπόν ότι τα έσοδα από το προσωπικό του marketing θα ξεπερνούσαν κατά πολύ τα 100 εκ. δολάρια αν έπαιζε σε Νέα Υόρκη ή Λος Άντζελες.

Στη Νέα Ορλεάνη θα βγάλει πολύ λιγότερα. Θα έχει, ωστόσο, την ευκαιρία να παίξει σε μια φρέσκια ομάδα, που μετά την παραχώρηση του Άντονι Ντέιβις στους Λέικερς έχει γεμίσει πολύ ταλέντο και μοιάζει να είναι έτοιμη να κάνει από τη νέα σεζόν το άλμα προς τα πλέι οφ. Κι αν ακολουθήσει το παράδειγμα του ΛεΜπρόν Τζέιμς και του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι οποίοι αναδείχθηκαν και εκτόξευσαν την εμπορική αξία του ονόματός τους μέσα από μικρές αγορές (στο Κλίβελαντ ο πρώτος και στο Μιλγουόκι ο δεύτερος), οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ