20.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Το οδοιπορικό του Ράπτη από τον Βορρά μέχρι τον Νότο

Ο Αλέξανδρος Ράπτης άργησε ηλικιακά να κάνει το ξεπέταγμα του, με την συμμετοχή του στον τελικό των καρφωμάτων το 2011 στο All Star Game της Πάτρας να του αλλάζει την καριέρα, με τους Κώστα Οικονομάκη και Ντίνο Καλαμπάκο να παίζουν στη συνέχεια το ρόλο τους.

Ο πυροσβέστης Αλέξης Ράπτης βγήκε για πρώτη φορά έξω από την γενέτειρα του την Κατερίνη, σε ηλικία 29 ετών, με την πορεία του ως τότε να είναι μόνο στον Πιερικό Αρχέλαο, σε Β' και Γ' Εθνική. Το 2010 ο Κώστας Οικονομάκης τον έπεισε να κάνει το άλμα για την Α2, και έτσι συμφώνησε με την ΑΕΚ Άργους, και σε ηλικία 29 ετών ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι. Στην πρώτη του σεζόν είχε 6,6 πόντους και 4,3 ριμπάουντ, αλλά το σημαντικό ήταν ότι άλλαξε θέση, ανέβηκε στο «4», μια κίνηση που έμελλε να τον κάνει ως και σήμερα περιζήτητο.

Στη συνέχεια ήρθε το Παγκράτι, με το οποίο συμφώνησε το 2011, για να μείνει ως και το 2015, έχοντας ενδιάμεσα μια διακοπή (σεζόν 2012-2013) όταν και βρέθηκε στην Β' Εθνική για τον Φίλιππο Βέροιας. Στην Αθηναϊκή ομάδα απογειώθηκε, με τον Ντίνο Καλαμπάκο να τον δουλεύει και να δημιουργεί έναν μοντέρνο πάουερ φόργουορντ. Στην τελευταία του σεζόν είχε 11,3 πόντους και 7,3 ριμπάουντ. Ακολούθησαν Εθνικός Πειραιά, Δούκας, Δόξα Λευκάδας, Καστοριά, Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου και πλέον η πολύ καλή ομάδα της Ελευθερούπολης στην οποία θα βρεθεί στα 39 του χρόνια.

Στην Καστοριά και με σταθερά καλή παρουσία βοήθησε την ομάδα της Μακεδονίας να πάρει την άνοδο προς την Α1 μέσω πρόσκλησης, χωρίς να σημαίνει κάτι το γεγονός ότι αυτή αρνήθηκε για τους γνωστούς λόγους, ενώ στο περσινό άνετο πρωτάθλημα και άνοδο του Χαρίλαου Τρικούπη είχε 10,5 πόντους και 3,3 ριμπάουντ.

Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 253 παιχνίδια στην Α2 , έχοντας 1950 πόντους και 1097 ριμπάουντ. Συνολικά έχει 7,7 πόντους και 4,4 ριμπάουντ ως μέσους όρους στην δεκαετή του πορεία στην Α2, και το οδοιπορικό από τον Βορρά ως και τον Νότο ενδέχεται να συνεχιστεί...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ