18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Το ξεχωριστό επίτευγμα του Ντιουκ και το… ξέσπασμα (vids)

Ιστορία έγραψε το Ντιουκ, το οποίο κατάφερε να δει για δεύτερη φορά στο ντραφτ του ΝΒΑ δύο παίκτες του να πλασάρονται μες στις πρώτες τρεις θέσεις.

Ο Ζάιον Ουίλιαμσον, ο οποίος επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και επιλέχθηκε στην κορυφή από τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς, λύγισε στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη διαδικασία, που έλαβε χώρα στο «Barclays Center». Συγκινημένος, ξέσπασε σε κλάματα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Δεν το περίμενα ποτέ ότι θα συμβεί. Ευχαριστώ τη μητέρα μου που κατάφερε να το κάνει πράξη».

https://www.youtube.com/watch?v=fozxNGLSBuo

Εκτός από τον 18άχρονο φόργουορντ, οι «μπλε διάβολοι» είδαν ακόμα έναν παίκτη τους να επιλέγεται ψηλά στο ντραφτ, συγκεκριμένα τον Καναδό Αρ Τζέι Μπάρετ στο νούμερο 3 από τους Νιου Γιορκ Νικς. Έτσι, έγιναν το πρώτο αμερικανικό πανεπιστήμιο που είδε για δεύτερη φορά δύο παίκτες του να επιλέγονται στις πρώτες τρεις θέσεις του ίδιου ντραφτ. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 2002, με τους Τζέι Ουίλιαμς και Μάικ Ντανλίβι (νούμερο 2 και 3, αντίστοιχα).

Υπάρχουν κι άλλα δίδυμα παικτών, από το ίδιο πανεπιστήμιο, που βρέθηκαν στο παρελθόν στο Top 3 και πρόκειται για τα εξής:

1. Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και 3. Λούσιους Άλεν (UCLA) 1969
2. Εμέκα Όκαφορ και 3. Μπεν Γκόρντον (Κονέκτικατ) 2004
1. Άντονι Ντέιβις και 2. Μάικλ Κιντ-Γκίλκριστ (Κεντάκι) 2012
1. Άντριου Ουίγκινς και 3. Τζοέλ Εμπίντ (Κάνσας) το 2014

Το Ντιουκ φέτος είχε ακόμα έναν παίκτη που επιλέχθηκε στο ντραφτ, τον Καμ Ρέντις, που βρέθηκε στο νούμερο 10 για λογαριασμό των Ατλάντα Χοκς. Για πρώτη φορά είδε τρεις παίκτες του στο Top 10, ενώ η μοναδική φορά που είχε συμβεί αυτό στο παρελθόν ήταν το 2007, όταν οι συμπαίκτες στο Φλόριντα Αλ Χόρφορντ, Κόρεϊ Μπρούερ και Γιοακίμ Νοά επιλέχθηκαν στα νούμερα 3, 7 και 9, αντίστοιχα.

https://www.youtube.com/watch?v=-_D_IRFYny0



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ