16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το ξεκίνημα του Κουρτίδη (pic)

Ο Βαλάντης Κουρτίδης αποτελεί μια ακόμη απόδειξη για το πως δουλεύει η Δάφνη Δαφνίου, στοχεύοντας πάντα σε αθλητές με προδιαγραφές.

Στο Χαϊδάρι περίμεναν να φτάσει η 17η Νοέμβρη, ώστε ο διεθνής φόργουορντ να κλείσει τα 18 του χρόνια, ώστε να μπορέσει να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και να αγωνιστεί με την ομάδα του, με τα πρώτα δείγματα να είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Στα τρία πρώτα του παιχνίδια στο επίπεδο της Α2, έχει 8,3 πόντους , 2,3 ριμπάουντ με 55,5% στα τρίποντα, δείχνοντας να αποτελεί μια σημαντική μονάδα για τον Μάη Κωνσταντινίδη.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο Κουρτίδης αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων του 2019 με την φανέλα του Άρη, ενώ με την Εθνική Εφήβων στο Ευρωπαϊκού του Βόλου το καλοκαίρι που μας άφησε είχε 6,6 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ, ενώ για το επερχόμενο παιχνίδι της ομάδας του με τον Οίακα Ναυπλίου στο Χαϊδάρι τόνισε πως στόχος είναι η νίκη στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για την ομάδα του το 2019.

Αρχικά ο 18χρονος φόργουορντ αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Φίλιππο στη Βέροια: «Ήταν μια δύσκολη νίκη σε μια δύσκολη έδρα. Θεωρώ πως στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε την άμυνά μας. Παράλληλα, ευστοχώντας σε κάποια δύσκολα σουτ, πήραμε ψυχολογία και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη».

Ο διεθνής με την Εθνική Εφήβων δήλωσε για το αυριανό παιχνίδι: «Ο Οίακας είναι μια πολύ καλή ομάδα με πολύ έμπειρους παίκτες. Εμείς θα ακολουθήσουμε το πλάνο μας, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε μια ακόμη νίκη και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας, στο τελευταίο εντός έδρας ματς του 2019».

Τέλος, ο πρώτος σκόρερ του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων του 2019 επεσήμανε: «Η Α2 είναι μια πολύ απαιτητική και σκληρή κατηγορία. Είναι η πρώτη μου χρονιά σε επαγγελματικό επίπεδο και προσπαθώ να προσαρμοστώ σε αυτό. Νιώθω πολύ καλά στη Δάφνη και θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθάω όσο μπορώ την ομάδα μου»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ