26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το ντόμινο των πλέι οφς, και πως δεν φτάνει το διπλό στον Ηρακλή

Με πέντε αγωνιστικές να απομένουν για να ολοκληρωθεί η Α2, και με όλα τα δεδομένα να μπαίνουν στο τραπέζι, φαίνεται πως το διπλό του Χολαργού στο κλειστό της οδού Τζον Κένεντι απέναντι στο Περιστέρι, έγειρε την πλάστιγγα αναφορικά προς την άνοδο στην Stoiximan.gr BASKET LEAGUE προς το μέρος του.

Το συγκεκριμένο πόρισμα δεν απορρέει από κάποια σκέψη, αλλά μπορεί να αναλυθεί με απλά μαθηματικά, με την ομάδα του Στέργιου Κουφού να έχει το περιθώριο να ηττηθεί ακόμη και στο αυριανό (11/4, 17:00) εντός έδρας παιχνίδι από την Ηρακλή, αρκεί στα πλέι οφς ο Απόλλωνας να κάνει την δουλειά, και να παραμείνει στην τρίτη θέση.

Ειδικότερα, αν ο Χολαργός επικρατήσει του Ηρακλή θα ισοφαρίσει την σειρά σε 1-1, και θα τον αφήσει να μάχεται με τον Απόλλωνα Πατρών για την δεύτερη θέση των πλέι οφς, έχοντας αποσπαστεί με τρεις νίκες. Αν ηττηθεί, ο Ηρακλής θα την σειρά με 2-0 υπέρ του, έχοντας πλησιάσει στη νίκη, αλλά αυτό μάλλον δεν δείχνει να του φτάνει, γεγονός που θα αναλύσουμε στη συνέχεια, όταν αναφερθούμε στον «γηραιό». Βέβαια ο Χολαργός θα πρέπει να ξεπεράσει και τον πρώτο γύρο, που όπως όλα δείχνουν θα μονομαχήσουν για αυτή τη θέση Καστοριά και Αμύντας. Με την Καστοριά βρίσκεται στο 1-1 και με τον Αμύντα στο 2-0. Αν περάσει στον τελικό, εκεί το πλέον πιθανό σενάριο είναι να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Πατρών, ο οποίος βρίσκεται στο 2-0 με τον Ηρακλή, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να χρειάζεται μια μεγάλη υπέρβαση, που ποτέ δεν είναι απίθανη, και τρεις συνεχόμενες νίκες. Η ομάδα του Στέργιου Κουφού βρίσκεται στο 2-0 με τους Αχαιούς.

Ο Ηρακλής δείχνει να πληρώνει την εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα. Έχοντας δυο συνεχόμενα παιχνίδια στην Αττική, με τον Χολαργό και το Περιστέρι μέσα σε τρεις ημέρες, θα χρειαστεί τουλάχιστον μια νίκη για να ελπίζει ότι δεν θα χάσει και την δεύτερη θέση των πλέι οφς, έχοντας ως μεγάλο στόχο το διπλό στο «Αντ.Τρίτσης», ώστε να φτάσει στο 2-0. και να ελπίζει πως με πλεονέκτημα έδρας θα κάνει 2/2 στο Ιβανώφειο και διπλό στην Περιβολά, θέλοντας 3-0 για να προκριθεί.  Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι θα χάσει και τα δυο παιχνίδια, θα θέλει ήττα τον Απόλλωνα στην Περιβόλα από το Περιστέρι ή έστω μια σε Υμηττό και Σαλπέας.

Ο Απόλλωνας θα πρέπει αρχικά να διασφαλίσει την τρίτη θέση των πλέι άουτ, αν και έχοντας 0-2 από τον Χολαργό οι ελπίδες επανόδου είναι περιορισμένες. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να επικρατήσει το Σάββατο (14/4) της Καστοριάς στην Περιβόλα, με ιδεατό σενάριο να πάρει και το +8 (είχε ηττηθεί με 87-80), ώστε να ισοφαρίσει την σειρά σε 1-1 (αν και είναι απίθανο να αγωνιστούν μαζί στα πλέι οφς), και να πάει με πλεονέκτημα δυο νικών με τον Ηρακλή, αν και με μειονέκτημα έδρας. Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι αύριο (11/4) υποδέχεται το πρωτοπόρο, και προερχόμενο από ήττα Περιστέρι, ενώ έχει και δυο παιχνίδια σε Υμηττό με Αμύντας και Π.Σαλπέας με Εθνικό. Αυτός και μόνο είναι ο λόγος που η νίκη, ίσως και η διαφορά με την Καστοριά είναι αυτοσκοπός.

Η Καστοριά στην πρώτη της παρουσία στην Α2 είναι κοντά στο να μπει στα πλει οφς, έχοντας ως παιχνίδι κλειδί αυτό με τον Αμύντα στις 28/4. Η ομάδα του Γιώργου Σούλιου βρίσκεται μια νίκη πάνω από τον ομάδα του Υμηττού, και έχοντας ηττηθεί στον πρώτο γύρο με 66-60, θα πρέπει να επικρατήσει και με +7, ώστε να πάρει την διαφορά, λαμβάνοντας υπόψη μας ότι έχει να φιλοξενήσει το Περιστέρι, όπως και ο Αμύντας φυσικά την τελευταία αγωνιστική.  Από την πλευρά τους οι «πορτοκαλί» θα χρειαστούν μια υπέρβαση για να πιάσουν την πέμπτη θέση, και χωρίς να έχουν πολλές  να περάσουν τον πρώτο γύρο, έχοντας τόσο 2-0 με τον Χολαργό όσο και τον Ηρακλή, αλλά θα αποτελέσει μια σπουδαία υπέρβαση για την ιστορία τους, αν το καταφέρουν. 

Τις δικές της, μικρές ελπίδες διατηρεί η Δόξα Λευκάδας, η οποία έχοντας αρμονικό πρόγραμμα, θα χρειαστεί να κερδίζει τα δικά της παιχνίδια ώστε να μπορέσει να υπερκεράσει την Καστοριά, από την οποία μειονεκτεί σε περίπτωση ισοβαθμίας, ενώ έχει υπέρ της την κατάσταση με τον Αμύντα.

Και ο Εθνικός διατηρεί τις δικές του μαθηματικές ελπίδες να μπει στα πλέι οφς, έχοντας μάλιστα στο 2-0 την Καστοριά, αλλά μπορούμε να πούμε ότι «αυτοκτόνησε» αγωνιστικά με την εκτός έδρας ήττα στο κλειστό της Νεάπολης από την ΑΕΛ. Η ομάδα του Σάββα Συμεωνίδη έχει κάνει την δική της υπέρβαση από τότε που την ανέλαβε ο Έλληνας προπονητής, έχοντας καταφέρει από την ζώνη των πλέι άουτ, να σωθεί με άνεση, και να βρεθεί στον κυνήγι την πλέι οφς. Στην τελική ευθεία δείχνει να έχει βατό πρόγραμμα, ολοκληρώνοντας την χρονιά με τον Απόλλωνα Πατρών στο Π.Σαλπέας, τον οποίο είχε κερδίσει και στην Πάτρα. Αυτός είναι ο λόγος που αν είχαν περάσει από την Λάρισα θα ήταν ένα από τα φαβορί να προσπεράσει την Καστοριά, αν και μειονεκτεί με Αμύντα και Δόξα Λευκάδας σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αν πάντως καταφέρει να πάρει την πέμπτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα θα ξεκινήσει την σειρά με τον Χολαργό από το 1-1.

Η Βαθμολογία (σε 25 αγώνες)

1.Περιστέρι 49 (24-1)
————————————
2.Χολαργός 46 (21-4)
3.Ηρακλής 44 (19-6)
4.Απόλλωνας Πατρών 42 (17-8)
5.ΑΣ Καστοριάς 40 (15-10)
————————————
6.Αμύντας 39 (14-11)
7.Δόξα Λευκάδας 38 (13-12) 
8.Εθνικός 38 (13-12)
9.Ψυχικό 37 (12-13)
10.ΑΣ Παπάγου 35 (10-15)
————————————
11.Ερμής Αγιάς* 35 (11-14-1 μηδ)
12.ΑΣ Καρδίτσας 34 (9-16)
13.Μαρούσι 34 (9-16)
14.Αρκαδικός 32 (7-18)
————————————
15.Δούκας 28 (3-22)
16.ΑΕ Λάρισας 28 (3-22)

*Ο Ερμής Αγιάς έχει ένα μηδενισμό



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ