24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το ΝΒΑ μπαίνει σε δεύτερη μοίρα για το εμβόλιο κορονοϊού

Το εμβόλιο του κορονοϊού έχει ήδη αρχίσει να κυκλοφορεί, με τους εμβολιασμούς να έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα σε κάποιες χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ.

Όλα τα μέλη των τριάντα ομάδων του «μαγικού κόσμου» ελέγχονται τακτικά, με τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας να είναι πολύ αυστηρά, εν μέσω της πανδημίας που έχει προκαλέσει με τη ραγδαία εξάπλωσή του ο ιός COVID-19. Εξάλλου, δεν είναι και λίγα τα θετικά κρούσματα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής ανάμεσα στους παίκτες, αν και πολύ λιγότερα εν συγκρίσει με το μέσο όρο των θετικών κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά στη χώρα.

Δεδομένου πως οι αγώνες της σεζόν 2020-2021 δεν γίνονται σε «φούσκα», αλλά στις έδρες των ομάδων, με συνεχείς μετακινήσεις και ταξίδια για τις αποστολές, ίσως κάποιος να σκεφθεί πως οι ομάδες θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα για τον εμβολιασμό των μελών τους. Ο κομισάριος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ, όμως, ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει ούτε πρόκειται να προταθεί στις αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Η διοργανώτρια αρχή έστειλε ήδη επιστολή στις ομάδες, με τις οποίες τις ενημέρωσε πως κανένας παίκτης ή προπονητής δεν θα έχει προνομιακή μεταχείριση για το εμβόλιο του κορονοϊού. Οι NBAers δεν θεωρείται πως θα πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα. Εκεί παραμένουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υγείας, οι ευπαθείς ομάδες όπως είναι οι ηλικιωμένοι και όσοι υπηρετούν σε σημαντικές υπηρεσίες του κράτους. Οι αθλητές δεν πρόκειται να έχουν καμία ειδική μεταχείριση και θα τηρηθεί ό,τι ακριβώς προβλέπει η αμερικανική νομοθεσία για τον εμβολιασμό.

Όπως τονίζεται, από το ΝΒΑ, απαγορεύεται σε όλες τις ομάδες να κινήσουν διαδικασία ώστε να τους χορηγηθεί νωρίτερα από ό,τι προβλέπεται το εμβόλιο κορονοϊού. Οι παίκτες θα εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Υγείας και, κατ’ επέκταση, τη δημόσια υγεία και τον εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού. Προτεραιότητα για το εμβόλιο μπορούν να έχουν μόνο όσοι ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες προτεραιότητες, όπως κάποιοι μεγάλης ηλικίας προπονητές, κι αυτό σύμφωνα με την αμερικανική οδηγία της Επιτροπής Εμβολιασμών κι όχι φυσικά κάποια ξεχωριστή πρόταση της λίγκας, που επιθυμία της είναι να τηρηθεί αυστηρά η διαδικασία εμβολιασμού όπως έχει αποφασιστεί από τις αρχές, ώστε να εξασφαλιστεί η ανοσολογική προστασία όλων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ