22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Το ΝΒΑ «μεγαλώνει» λόγω κορονοϊού

Με μεγαλύτερα ρόστερ θα παραταχθούν οι ομάδες του ΝΒΑ στο νέο πρωτάθλημα, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αν και τα θετικά κρούσματα ανάμεσα στους παίκτες έχουν μειωθεί, το τελευταίο διάστημα, οι συνθήκες εξακολουθούν και είναι δύσκολες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπως και παγκοσμίως άλλωστε. Δεδομένου πως οι αγώνες της σεζόν 2020-2021 δεν θα γίνουν σε «φούσκα», αλλά στις έδρες των ομάδων, με συνεχείς μετακινήσεις και ταξίδια, προτάθηκε από την επιτροπή ανταγωνισμού κι έγινε δεκτό από τη λίγκα και τους ιδιοκτήτες να αυξηθεί ο αριθμός των ρόστερ, ώστε να μπορέσουν οι ομάδες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του καινούριου πρωταθλήματος.

Στο ρόστερ των ομάδων επιτρέπονταν, έως τώρα, δεκατρείς παίκτες. Πλέον, κάθε ομάδα θα μπορεί να παρατάσσεται στα παιχνίδια της με δεκαπέντε παίκτες, ώστε ο αριθμός των διαθέσιμων να είναι ανά πάσα στιγμή ο μεγαλύτερος δυνατός. Έτσι, θεωρείται πως θα υπάρχει λιγότερη επιβάρυνση, θα αποφεύγεται η επιπλέον κούραση και το ενδεχόμενο τραυματισμών θα μειωθεί, σε μια δύσκολη και με πολλές ιδιαιτερότητες χρονιά, η οποία θα ξεκινήσει στις 22 Δεκεμβρίου και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Ιουλίου.

Αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε ακόμα, από το ΝΒΑ, πως η τελευταία ημέρα που οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα να κάνουν ανταλλαγή θα είναι η 25η Μαρτίου, καθώς και πως θα δίνεται και φέτος η δυνατότητα σε έναν προπονητή να κάνει ένσταση κατά της απόφασης των διαιτητών σε ένα ματς, με κίνδυνο -εάν δεν δικαιωθεί- να χάσει ένα τάιμ άουτ. Μπορεί να γίνει μόνο μία φορά ανά αναμέτρηση, ανά κόουτς. Το μέτρο ίσχυσε για πρώτη φορά πέρυσι, δοκιμαστικά, κι είχαμε συνολικά 633 κλήσεις στην κανονική περίοδο και άλλες 67 στα πλέι οφ. Το ποσοστό της ανατροπής της απόφασης, μάλιστα, ήταν μεγαλύτερο του 40%.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ