16.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το ΝΒΑ και το κοινωνικό πρόσωπό του

Το πρωτάθλημα του ΝΒΑ διακόπηκε και τα προβλήματα που δημιουργούνται για τους εργαζομένων των γηπέδων είναι πολλά, αφού μένουν ουσιαστικά χωρίς εισόδημα.

Το θέμα έθιξε πρώτος ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς Μαρκ Κιούμπαν, ακολούθησαν οι δωρεές του Κέβιν Λοβ, του Μπλέικ Γκρίφιν και του Γιάννη Αντετοκούνμπο και, τώρα, ήρθε η σειρά του Ζάιον Ουίλιαμσον να βάλει το χέρι στην τσέπη, για να ενισχύσει τους υπαλλήλους των Νιου Ορλίνς Πέλικανς που μένουν χωρίς δουλειά. Ο 19χρονος φόργουορντ των «πελεκάνων» δήλωσε πως θα καλύψει τους μισθούς όλων όσοι εργάζονται στο «Smoothie King Center», οι οποίοι μετά το «λουκέτο» στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα.

Παρόμοια κίνηση είχαμε και από το Μο Μπάμπα, των Ορλάντο Μάτζικ, ο οποίος δεσμεύθηκε να στηρίξει οικονομικά τους περισσότερους από 250 υπαλλήλους του οργανισμού, για όσο θα διαρκέσει η διακοπή. Το ίδιο θα κάνουν και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, οι οποίοι ανακοίνωσαν πως θα προσφέρουν το ποσό του ενός εκατ. δολαρίων στους εργαζομένους του «Chase Center», το οποίο θα παραμείνει κλειστό για τουλάχιστον ένα μήνα, καθώς όπως ανακοίνωσε ο κομισάριος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ οι αγώνες δεν πρόκειται να επαναρχίσουν εάν δεν βγούμε από τον κίνδυνο της πανδημίας του κορονοϊού. Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο των «πολεμιστών» συγκέντρωσαν ήδη τα χρήματα και θα τα διαθέσουν σε όσους επλήγησαν από την απόφαση.

Οι Ατλάντα Χοκς, μέσω του ιδιοκτήτη τους Τόνι Ρέσλερ, ανακοίνωσαν από την πλευρά τους πως θα πληρώσουν κανονικά τους εργαζομένους στη «State Farm Arena» κι ας μην υπάρχουν προγραμματισμένες αναμετρήσεις μες στο επόμενο διάστημα. Στους Μπρούκλιν Νετς ο Σπένσερ Ντινουίντι, με την υποστήριξη του ιδιοκτήτη Τζο Τσάι, έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασία συγκέντρωσης χρημάτων για τον ίδιο λόγο, ενώ σε δωρεά προς τους υπαλλήλους του «Staples Center» αναμένεται να προχωρήσουν και οι Λος Άντζελες Λέικερς και Λος Άντζελες Κλίπερς, που επίσης ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν χρήματα.

Ο ιδιοκτήτης των Ιντιάνα Πέισερς, Χερμπ Σίμον, εξήγησε πως θα εξασφαλίσει ώρες εργασίας στους εργαζομένους του «Bankers Life Fieldhouse», ώστε να καλύψουν με αυτόν τον τρόπο τις χαμένες ώρες εργασίας στο γήπεδο, με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς να προσανατολίζονται να αποζημιώσουν όλους τους εργαζομένους στο «Wells Fargo Center» κι ας μη δουλέψουν όσο θα διαρκέσει η διακοπή. Το ίδιο και οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, με τον ιδιοκτήτη Τεντ Λεόνσις να ανακοινώνει πως θα γίνουν κανονικά οι πληρωμές μέχρι τις 31 Μαρτίου κι ας παραμένει κλειστή η «Capitan One Arena». Οι Μέμφις Γκρίζλις, όπως έκανε γνωστό ο Ρόμπερτ Πέρα, θα πληρώσουν άπαντες για όσα παιχνίδια δεν πρόκειται να γίνουν, από εδώ και στο εξής.

Ούτε οι Σακραμέντο Κινγκς ούτε οι Φοίνιξ Σανς σκοπεύουν να παύσουν τις πληρωμές, παρά τις κλειστές πόρτες στο ΝΒΑ. Οι Τορόντο Ράπτορς, που ανήκουν σε όμιλο με άλλες πέντε ομάδες στην ιδιοκτησία του, δεσμεύθηκαν να φροντίσουν για τους περί τους 4.000 υπαλλήλους τους που μένουν χωρίς δουλειά, τη στιγμή που οι Χιούστον Ρόκετς δεν έχουν καταλήξει ακόμα στην απόφαση αναφορικά με το πώς θα βοηθήσουν τους εργαζομένους στο «Toyota Center», σίγουρα όμως θα συνδράμουν οικονομικά. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τους Νιου Γιορκ Νικς, που ψάχνουν το καλύτερο δυνατό πλάνο για την αποζημίωση όλων όσοι θίγονται από την αναστολή των αγώνων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ