17.5 C
Athens
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

Το ΝΒΑ θέλει το Κύπελλό του

Ο Άνταμ Σίλβερ προσπαθεί να βρει τρόπους να τονωθεί το ενδιαφέρον για το ΝΒΑ και ανάμεσα στις σκέψεις του είναι η καθιέρωση ακόμα μίας διοργάνωσης, στα πρότυπα του Κυπέλλου.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ δεν είναι η πρώτη φορά που σκέφτεται να πάει κόντρα στην… παράδοση, στην προσπάθειά του να αφυπνίσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών φιλάθλων για το άθλημα. Όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα «New York Times» στο μυαλό του βρίσκεται η δημιουργία μιας νέας διοργάνωσης, που θα λαμβάνει χώρα παράλληλα με τους αγώνες της κανονικής περιόδου. Αντλώντας την έμπνευσή του από το ποδόσφαιρο, σκέφτηκε πως τα γνωστά σε όλους μας -και στο μπάσκετ εκτός ΗΠΑ- εθνικά Κύπελλα θα μπορούσαν να βρουν «έδαφος» και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

«Είναι καθήκον μου να παρακολουθώ άλλες λίγκες και οργανισμούς και να βλέπω τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα για να μάθουμε από αυτούς. Στην περίπτωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πιστεύω ότι μπορούμε να μάθουμε από αυτούς. Αναγνωρίζω ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσω τους πιο παραδοσιακούς ανθρώπους, που λένε ότι κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για άλλη μία διοργάνωση, άλλο ένα τρόπαιο. Η απάντησή μου είναι ότι οι ομάδες έχουν την ικανότητα να δημιουργούν νέες παραδόσεις. Δεν γίνεται να αλλάξει κάτι σε μία νύχτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας του «μαγικού κόσμου».

Ο Άνταμ Σίλβερ επανέλαβε πως στόχος του είναι να μειωθεί ο αριθμός των αναμετρήσεων της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ, που αυτή τη στιγμή φθάνει στις ογδόντα δύο για καθεμία από τις τριάντα ομάδες. Σαν πρώτη σκέψη, το Κύπελλο θα μπορούσε να «χωρέσει» στη διακοπή για το All Star Game, μετά την ολοκλήρωση της σεζόν 2021-2022. Υπάρχει, επίσης, η σκέψη να καθιερωθεί ένα μίνι τουρνουά με τη συμμετοχή των ομάδων που τερμάτισαν από την έβδομη έως τη δέκατη θέση στην Ανατολή και τη Δύση και μέσω αυτού να προκύπτουν οι δύο τελευταίες συμμετοχές στα πλέι οφ κάθε περιφέρειας. Προς το παρόν, πάντως, καμία αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει στις επόμενες δύο διοργανώσεις και όλα τα πλάνα του αφορούν στο απώτερο μέλλον.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ