31.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

“Το ΝΒΑ είναι σαν τον Ντον Κορλεόνε”!

Οι μάχες στα πλέι οφ του ΝΒΑ έχουν ανάψει για τα καλά κι έχει αρχίσει να μπαίνει και η διαιτησία στην εικόνα, ως αποδέκτης παραπόνων, κάτι που ούτε παράλογο είναι ούτε για πρώτη φορά συμβαίνει. Αυτά που γίνονται, όμως, στη σειρά των Ουόριορς με τους Ρόκετς ξεπερνούν κάθε... αμερικάνικη φαντασία και προσεγγίζουν την ελληνική πραγματικότητα! Τέτοια ίντριγκα, μόνο ένας γνήσιος Έλληνας παράγοντας ή οπαδός μπορεί να κατανοήσει και ενδεχομένως να συμμεριστεί...

Στον πρώτο αγώνα της σειράς οι Ουόριορς νίκησαν με 104-100, όμως οι Ρόκετς εξέφρασαν δημοσίως πολλά παράπονα για τους διαιτητές, που κατά τους ισχυρισμούς τους, δεν σφύριξαν κάμποσα φάουλ πάνω στον Χάρντεν στα τελευταία κρίσιμα λεπτά ούτε και το έκτο φάουλ του Κάρι σε μία ή δύο περιπτώσεις.

Μερικές ώρες αργότερα το ESPN έφερε στη δημοσιότητα μια έγγραφη αναφορά που απέστειλαν οι Ρόκετς προς τα κεντρικά γραφεία του ΝΒΑ μετά το τέλος της περσινής σεζόν, με την οποία επεσήμαιναν 81 περιπτώσεις λανθασμένων αποφάσεων των διαιτητών στον έβδομο τελικό της Δύσης απέναντι και πάλι στους Ουόριορς. Αυτές οι λανθασμένες αποφάσεις κόστισαν στους Ρόκετς, πάντα κατά τις εκτιμήσεις τους, 18,6 πόντους σε αυτόν τον αγώνα και κατ' επέκταση τη νίκη στον έβδομο τελικό της Δύσης, την πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ και ενδεχομένως και τον τίτλο! Η αναφορά αυτή διέρρευσε σήμερα, αμέσως μετά τη νέα ήττα των Ρόκετς από τους Ουόριορς, οπότε κάλλιστα μπορεί να εικάσει κανείς ότι η διαρροή έγινε από την ομάδα του Χιούστον.

Ποια ήταν η απάντηση του ΝΒΑ σε αυτές τις διαμαρτυρίες και τις διαρροές; Όρισε στον αποψινό δεύτερο αγώνα της σειράς με τους Ουόριορς τον Σκοτ Φόστερ. Ποιος είναι αυτός; Ένας διαιτητής που έχει να διαιτητεύσει αγώνα των Ρόκετς από τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από δημόσιες καταγγελίες εις βάρος του από τους Τζέιμς Χάρντεν και Κρις Πολ και αίτημα εξαίρεσής του από τους αγώνες της ομάδας του Χιούστον, που υπέβαλε με δημόσια δήλωσή του ο Χάρντεν (σας θυμίζει κάτι αυτό;)!

Στις 21 Φεβρουαρίου οι Ρόκετς έχασαν από τους Λέικερς και ο Σκοτ Φόστερ είχε αποβάλει τον Χάρντεν προκαλώντας την οργή του: "Το θέμα είναι πια προσωπικό. Ο συγκεκριμένος είναι αλαζόνας και αγενής και ειλικρινά πιστεύω ότι δεν πρέπει να διαιτητεύσει ξανά άλλο παιχνίδι μας", δήλωσε τότε ο Χάρντεν και τιμωρήθηκε γι' αυτή τη δήλωσή του με 25.000 δολάρια πρόστιμο. Στον ίδιο αγώνα είχε αποβληθεί και ο Κρις Πολ, ο οποίος είπε πως ζήτησε ακρόαση από το ΝΒΑ για να συζητήσουν το θέμα με τον συγκεκριμένο διαιτητή, διότι, όπως είχε τονίσει, "δεν πήγαινε άλλο"! 

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Σκοτ Φόστερ διαιτήτευσε πέρυσι τους δύο από τους τέσσερις χαμένους για τους Ρόκετς αγώνες της σειράς των τελικών της Δύσης με τους Ουόριορς, συμπεριλαμβανομένου του έβδομου της σειράς, ενώ στον επίμαχο φετινό αγώνα με τους Λέικερς, εκτός από το ότι αποβλήθηκαν οι Πολ και Χάρντεν, οι Ρόκετς δεν εκτέλεσαν ούτε μία βολή στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα, σε αντίθεση με τους Λέικερς, που εκτέλεσαν 17 σε αυτό το διάστημα!

Το κερασάκι στην τούρτα αυτής της άκρως... ελληνικής ιστορίας που διαδραματίζεται αυτό τον καιρό στο ΝΒΑ, έβαλε ο γνωστός δημοσιογράφος Μπιλ Σίμονς, ο οποίος μόλις έγινε γνωστό ότι ο Σκοτ Φόστερ ορίστηκε στον αποψινό δεύτερο αγώνα της σειράς Ουόριορς-Ρόκετς, παρομοίασε χαιρέκακα στο twitter το ΝΒΑ με τον διάσημο "νονό" της Μαφίας, Μάικλ Κορλεόνε!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ