22.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Το ΝΒΑ βλέπει τον Κώστα και ο Γιάννης μιλάει γι’ αυτόν

Ένα λόγο ακόμη να μάθουν -και όσοι δεν το έχουν μάθει ακόμη- να προφέρουν το όνομα Αντετοκούνμπο προσπαθεί να δώσει ο Κώστας, ο τέταρτος γιος της οικογένειας και μικρότερος αδελφός του Γιάννη και του Θανάση. Βρίσκεται στο ΝΒΑ combine στο Σικάγο, «τσεκάρεται» από πολλές ομάδες και περιμένει. Υπό το βλέμμα και του Γιάννη που θέλει να δει πως τα πάει ο «μικρός».

Ο 20χρονος είναι 2.10 έφτασε ως εκεί έχοντας αγωνιστεί σε 29 παιχνίδια με το Πανεπιστήμιο του Ντέιτον και μέσο όρο 5.2 πόντους, 2.9 ριμπάουντ με 15’ μέσο όρο στο παρκέ ανά αγώνα. Σύμφωνα με την Palm Beach Post ο Κώστας μπορεί να βρεθεί στον δεύτερο γύρο του ντραφτ στις τελευταίες θέσεις ή να βρεθεί σε ομάδα χωρίς καν να επιλεγεί με τους Μαϊάμι Χιτ να φιγουράρουν ως η ομάδα που θα τον υπογράψει τουλάχιστον για το Summer League (οι υποχρεώσεις αρχίζουν την 1η Ιουλίου και θα αγωνιστεί στο Σακραμέντο και το Λας Βέγκας). Όλα αυτά χωρίς να έχει υπογράψει με κάποιον εκπρόσωπο, αφού θέλει να είναι σε θέση να επιστρέψει στο σχολείο, αν τελικά δεν δώσει τα χέρια με κάποια ομάδα.

«Παίρνω θετικές, αλλά και αρνητικές εκτιμήσεις. Νιώθω πως μπορώ να αναμετρηθώ με κάποια από τα παιδιά, γιατί είμαι πολύ αθλητικός. Αλλά βλέπω πως το σώμα μου για παράδειγμα δεν είναι όπως ήταν του αδελφού μου όταν ήταν στην ηλικία μου. Οπότε είναι κάτι πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψω». Με τα 2.10 του και άνοιγμα χεριών που ξεπερνά τα 2.20 πολλά βλέμματα έχουν στραφεί προς το μέρος του. Είναι και το όνομα. Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο αδελφός στον οποίο αναφέρεται. Όπως είπε ο ίδιος ο Γιάννης στο ESPN δούλεψε αρκετά μαζί με τον αδελφό του στο Φίνιξ.

«Πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά και καθημερινά», τόνισε ο Γιάννης για να προσθέσει: «Όταν ήμουν στην ηλικία του έδινα σημασία στην κάθε λεπτομέρεια. Δεν μπορείς ποτέ να πεις «είμαι ικανοποιημένος». Πάντα προστίθενται νέα κεφάλαια στη ζωή σου. Αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην δική του ζωή. Μπορεί να γίνει πραγματικά πολύ καλός. Αλλά θα πρέπει να δουλέψει πάνω σε πολλά πράγματα. Πρέπει να δουλέψει πάνω στο παιχνίδι του. Μπορεί να βελτιωθεί πάρα πολύ. Αλλά πιστεύω πως αν βρεθεί στην κατάλληλη ομάδα μπορεί να κάνει πράγματα στο ΝΒΑ».

Ο ίδιος ο Κώστας συγκρίνει το παιχνίδι του με αυτό του Κλιντ Καπέλα των Ρόκετς, ένα αθλητικό σέντερ ύψους 2.10, εξαιτίας «της ικανότητας να σταματάω ψηλά την μπάλα, το μήκος και την τον τρόπο που τρέχω το γήπεδο». Και προσθέτει: «Νομίζω πως μπορώ να παίξω σε διαφορετικές θέσεις. Στο 3, στο 4 στο 5…»

Όλα αυτά μετά από μια δύσκολη σεζόν στο Ντέιτον. Ήταν βασικός σε μόλις έξι αγώνες, πριν δει τον χρόνο του να μειώνεται, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του τελείωσε τη χρονιά με ρεκόρ 14-17, όντας ένας από τους καλύτερους του Ντέιτον στην άμυνα. «Πίστευα πως θα ήταν μια χρονιά στην οποία θα μάθαινα πράγματα. Δεν το περίμενα αυτό. Αλλά αυτό είναι… Όπως κι αν έχει βελτιώθηκα. Και με βοήθησε πολύ στο θέμα της υπομονής».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ