25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Το νέο Champions League παρουσιάστηκε κι επίσημα! (vid)

Η πρώτη σεζόν του Basketball Champions League ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία και η FIBA ανακοίνωσε επίσημα τους νέους κανονισμούς για την δεύτερη χρονιά που αναμένεται ακόμα καλύτερη.

Το σημαντικότερο νέο για τις ομάδες αφορά το χρηματικό έπαθλο το οποίο αντί για 500.000 ευρώ θα είναι 1.000.000, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι σταθερή στα όσα εξαγγέλλει. Παράλληλα η FIBA δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της άρτιας τηλεοπτικής κάλυψης της διοργάνωσης, αλλά και τις αποζημιώσεις των διαιτητών.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, σημαντική είναι η απόφαση για την παρουσία τουλάχιστον πέντε γηγενών αθλητών στη δωδεκάδα, οι οποίοι θα μπορούν να μειωθούν σε τέσσερις αν η αποστολή απαρτίζεται από δέκα ή λιγότερους αθλητές. Ως γηγενείς θα θεωρούνται οι μπασκετμπολίστες οι οποίοι θα έχουν αγωνιστεί σε κάποια ομάδα της χώρας για τουλάχιστον τρία χρόνια σε ηλικία 12-20.

Σχετικά με το σύστημα διεξαγωγής, στη φάση των ομίλων θα λάβουν μέρος 32 ομάδες αντί για σαράντα που ήταν πέρσι, με σκοπό να είναι πιο ανταγωνιστική η διοργάνωση από τον πρώτο γύρο. Οι είκοσι τέσσερις ομάδες θα προκριθούν απευθείας στους ομίλους, ενώ οι άλλες οκτώ θα προκύψουν από τα προκριματικά. Στη συνέχεια, οι τέσσερις πρώτες από κάθε γκρουπ θα προκριθούν στους «16», ενώ οι πέμπτες και οι έκτες θα συνεχίσουν τη σεζόν τους στο FIBA Europe Cup.

Τέλος, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα, στις 19/9 θα γίνει το τζάμπολ στον πρώτο προκριματικό γύρο και στις 2/10 θα είναι γνωστές όλες οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά. Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει στις 10/10 και θα τελειώσει στις 7/2, ενώ το Φάιναλ Φορ θα διεξαχθεί το τριήμερο 4-5-6/5/2017.

Όπως ενημέρωσε η FIBA δεν θα διεξάγονται αγώνες τις εβδομάδες που θα υπάρχουν στο καλεντάρι αναμετρήσεις των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Θυμηθείτε τις πέντε καλύτερες φάσεις του Φάιναλ Φορ που έλαβε χώρα στην Τενερίφη:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ