24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το μυστικό για τα «εύκολα» παιχνίδια

Ο Παναθηναϊκός Superfoods «φλέρταρε» με μία δεύτερη διαδοχική ήττα όμως στο τέλος κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από τη Ρόδο.

Το σημαντικό για τους «πράσινους» είναι ότι διατήρησαν το αήττητο στη Stoiximan.gr Basket League ακόμα και σε μία μέρα που δεν έπαιξαν καλά. Το «τριφύλλι» ήταν επηρεασμένο από το εξαντλητικό ταξίδι στη Βαλένθια, καθώς η αποστολή επέστρεψε στη βάση της αργά το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο έφυγαν για το «σμαραγδένιο νησί».

Ωστόσο οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν τα ίδια συμπτώματα με εκείνα που τους κόστισαν τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας, τρεις ημέρες μετά την ήττα από την Μπασκόνια. Κι αυτό συνέβη διότι μετά από άσχημα αποτελέσματα δείχνουν να επηρεάζονται αρνητικά κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Πρόκειται για ένα κομμάτι που θα πρέπει να βελτιωθεί άμεσα

Το μυστικό όμως για τους θεωρητικά εύκολους αγώνες είναι ένα. Κι αυτό το επισημαίνουν και οι προπονητές. Όπως και στη Βαλένθια έτσι και με τον Κολοσσό, ο Παναθηναϊκός επέτρεψε στους αντιπάλους του να πιστέψουν ότι μπορούν να νικήσουν. Κι όταν αυτό συμβαίνει δεν υπάρχει πλέον φαβορί και αουτσάιντερ, καθώς οι πιο αδύναμοι αντίπαλοι πιστεύουν στη νίκη κι αποκτούν αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα να παίζουν καλύτερα απ' ό,τι συνήθως. 

Στην Ισπανία αυτό το λάθος κόστισε και στη Ρόδο όχι, αλλά ο Τσάβι Πασκουάλ δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να το δει να συμβαίνει ξανά. Και η καλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού για να μην δώσει κανένα δικαίωμα σε μία πιο αδύναμη ομάδα να τον κοιτάξει στα μάτια είναι ο αγώνας της προσεχούς Πέμπτης (4/1) με την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ. Τα ξαναλέμε τότε...

ΥΓ. Καλή χρονιά με υγεία για όλους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ