21.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Το… μποτοξάκι πέτυχε, το πρωτάθλημα φρεσκαρίστηκε

Τέτοια τούμπα, είναι να τη χαίρεσαι. Από τα πρόθυρα του φαλιμέντου και τον ορατό κίνδυνο της διπλής διάλυσης ομάδων, φτάσαμε ξαφνικά στην ανάστασή τους και μια σειρά αποτελεσμάτων που βάζει στο πρωτάθλημα φωτιά. Κι επειδή αυτό είναι που μετράει, ότι από τις... ζάρες περάσαμε στη φρεσκάδα με το ξαφνικό μποτοξάκι, τα πώς και τι και τα πολλά… κόσκινα ας μείνουν γι’ αργότερα. Για την ιστορία των Τρικάλων δηλαδή που οι περισσότεροι απορούν για τους σωτήρες και το χρήμα, αφού λίγο παραδίπλα υπάρχουν αποδείξεις και ονόματα.

 

Το θέμα με τους παραδίπλα βέβαια, τους Λαρισινούς είναι ότι με τα χασομέρια που παίζει ο Δασταβρίδης χάθηκε ένα ματς που μπορεί στο τελικό μέτρημα των κουκιών να στοιχίσει πολύ. Από την άλλη όμως, το να σκάει ο άλλος 100 χιλιάρικα το βράδυ πριν τον αγώνα για να κατέβει η ομάδα, να υπάρχουν τα έξοδα του αγώνα, να θυμηθούν και τα μέλη της ομάδας πώς είναι να πιάνεις χαρτονόμισμα στο χέρια, δείχνει ότι θα την παλέψει τη δουλειά. Κι έχει τώρα μια βδομάδα να δουλέψουν απερίσπαστοι μέχρι να πάνε στα Τρίκαλα, για να είναι όπως πρέπει και να μην δώσουν δικαιώματα. Ούτε στον αντίπαλο να τους πάρει παραμάζωμα, όπως έκανε η Κύμη που συνεχίζει να γράφει την ιστορία της παίζοντας και απολαυστικό μπάσκετ σε διάρκεια. Ούτε όμως και σε… κορυφαίους να τους βάλουν φρένο όταν βρουν ρυθμό μέσα σε αγώνα από ‘δω και πέρα. Κάτι για την αλεπού και το αλεπουδάκι ακούγεται, αλλά ποιος ξέρει τι να εννοούν…

 

Οι Τρικαλινοί άφησαν πολλούς με την απορία. Ηταν αυτοί τόσο καλοί ή, ο ΠΑΟΚ τόσο χάλια στο χειρότερο ίσως ματς του πρωταθλήματος; Κι αν δεχτούμε έναν συνδυασμό των δύο, με τα Τρίκαλα να έχουν μια κεκτημένη λόγω προσθηκών και τον ΠΑΟΚ να έχει αναπόφευκτα το μυαλό του στην Ευρώπη, σε μια βδομάδα πώς θα είναι τα Τρίκαλα; Διότι όταν βάζεις τρεις καλούς παίκτες στην ομάδα, στην πρεμιέρα είναι το εύκολο, με ιδιωτική πρωτοβουλία και τον αντίπαλο να μην μπορεί να τους ξέρει πώς δρουν στο σύνολο. Όταν τους βάλεις σε καλούπι προπονήσεων, έχει ενδιαφέρον το αποτέλεσμα.

 

Στον Πανιώνιο πήραν ανάσα, πέρασαν για πρώτη φορά προτελευταίοι χωρίς ισοβαθμία, αλλά ξέρουν ότι και ο προτελευταίος… πέφτει. Ο γιατρός δεν κουράστηκε να βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Όχι μόνο για να έχει πληρωμένο όλο τον κόσμο, αλλά και να φέρνει καινούργιο κόσμο. Βρήκε την υγειά του με τον Μπράζελτον και παλεύει και το επόμενο μεγάλο χτύπημα. Τριάρι θα είναι και ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά. Αν καταφέρει να τον υπερπηδήσει, τότε ο Πανιώνιος θα έχει τα φόντα να παλέψει για τις 8 νίκες, κάτι που λένε τώρα στην ομάδα και τους κοιτάζουν περίεργα οι απ’ έξω. Να κάνει αυτός το καθήκον του και να περιμένει γκέλες από τους από πάνω. Που δεν είναι και δύσκολες όπως φαίνεται, αλλά σίγουρα δεν εξαρτώνται και όλα από τα χέρια των Πανιώνιων.

 

Μιλώντας για τους από πάνω, θέλοντας και μη μπλέκει στην κουβέντα και ο Αρης. Ο οποίος περιμένει μεν το ΑΣΕΑΔ την Πέμπτη για να δει αν θα έχει κόσμο με τον ΠΑΟΚ, καίγεται δε για τις εξελίξεις με τον Λάσκαρη. Οσο σέρνεται αυτή η κατάσταση, η ομάδα δεν μπορεί να μην επηρεάζεται. Οσο επηρεάζεται όμως δεν μπορεί να παίξει και το όποιο μπάσκετ μπορεί να παίξει, να φτάσει στα όριά της. Και το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι πραγματικά κρίσιμο και όχι μόνο για το γόητρο. Και το κακό με τον Λάσκαρη είναι ότι φαίνεται να πιστεύει ότι το πρόβλημα το διογκώνουν οι δημοσιογράφοι και δημιουργούν μια εικονική πραγματικότητα, χειρότερη από την πραγματικότητα. Μόνο μην δει το βράδυ της Κυριακής καμια πραγματικότητα στον βαθμολογικό πίνακα που θα τον συνεφέρει απότομα. Γιατί δεν θέλει και πολύ.

 

PHOTOCREDITS: EUROKINISSI



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ