26.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Το “μπαμ” της Μακάμπι και η Μπάγερν (vids)

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε ματ στην Δημήτρη Ιτούδη, η Μακάμπι νίκησε για πρώτη φορά στη Μόσχα την ΤΣΣΚΑ μετά από τ0 2004 και αυτό το αποτέλεσμα ξεχωρίζει στους αγώνες της 18ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που βάζει ξανά τη Μακάμπι στο κόλπο των πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα, που πέτυχε πέμπτη σερί νίκη, αλλά παραμένει στην όγδοη θέση, έστω και ισόβαθμος με την Μπασκόνια, που νίκησε την Γκραν Κανάρια, και το Μιλάνο, που έχασε στο Μόναχο από την Μπάγερν. Η τελευταία πατά πλέον γερά στην οκτάδα, κατέχει την έβδομη θέση και πλησιάζει όλο και περισσότερο τα πλέι οφ.

Στη Μόσχα η Μακάμπι έκανε το colpo grosso ρίχνοντας στο καναβάτσο την ΤΣΣΚΑ, την οποία νίκησε με 93-76, για πρώτη φορά στο σπίτι της μετά από το 2004! Ο Ζουσμάν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Μακάμπι, που με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο της έχει μεταμορφωθεί και πλέον απέκτησε ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ. Η ΤΣΣΚΑ υπέστη δεύτερη ήττα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια και δείχνει να περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος. 

Στην Ποντγκόριτσα η Μπούντουτσνοστ πήρε το ντέρμπι των ουραγών επικρατώντας της Νταρουσάφακα με 75-74 χάρη σε ένα καλάθι του Νόρις Κόουλ 3'' πριν από τη λήξη. Ο Έντουιν Τζάκσον με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μπούτνουτσνοστ, ενώ ο Τόνι Ντάγκλας είχε 14 πόντους και 9 ασίστ για την Νταρουσάφακα.

Στη Βιτόρια η Μπασκόνια ρέφαρε την ήττα της στο ΣΕΦ νικώντας με 83-66 την Γκραν Κανάρια και πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής την πρώτη οκτάδα. Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας με 24 πόντους και 6 ασίστ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Μπασκόνια, που έπαιξε και πάλι χωρίς τους Σενγκέλια, Γκρέιντζερ και Γκαρίνο.

Στο Μόναχο η Μπάγερν στηριζόμενη στην ομαδική δουλειά της πήρε μια πολύτιμη νίκη επί του Μιλάνου με 93-87, που την ανεβάζει στην έβδομη θέση της βαθμολογίας και της επιτρέπει να ελπίζει βάσιμα ότι θα προλάβει τα πλέι οφ. Αυτή τη φορά ο Ντέρικ Ουίλιαμς δεν χρειάστηκε να φορτσάρει, καθώς οι Ντέντοβιτς και Λο έκαναν την περισσότερη δουλειά. Για το Μιλάνο, που υπέστη τρίτη ήττα στους τέσσερις τελευταίους αγώνες, ο Μάικ Τζέιμς σκόραρε 29 πόντους, αλλά ήταν μόνος.

Στη Βαρκελώνη ο Παναθηναϊκός πάλεψε για πάνω από 35 λεπτά, όμως στο τέλος υπέκυψε στην ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα, που με τη νίκη της 79-68 (πέμπτη σερί) έπιασε τον Ολυμπιακό στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Ο Παναθηναϊκός έχασε 15 αμυντικά ριμπάουντ, επέτρεψε στον Σεραφέν να κάνει πάρτι μέσα στη ρακέτα του και καθώς για μία ακόμα φορά ήταν άστοχος από την περιφέρεια, έχασε, παρόλα αυτά παραμένει στην όγδοη θέση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ