18 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Το μπάσκετ όπως το βλέπει ένα παιδί (pics)

Στην Κίνα έχουν ήδη ξεκινήσει να μετρούν αντίστροφα για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, που θα διεξαχθεί το διάστημα 31 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου σε οκτώ πόλεις.

Το Πεκίνο, η Σαγκάη, η Γουχάν, η Κουανγκτσόου, η Φοσάν, η Ναντσίνγκ, η Σεντζέν και η Ντογκουάν επιλέχθηκαν να φιλοξενήσουν τους αγώνες, ωστόσο το μπάσκετ αναμένεται να «ταξιδέψει» σε ολόκληρη τη χώρα, με διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις. Στην προσπάθεια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της διοργανώτριας επιτροπής να έρθει το άθλημα ακόμα πιο κοντά στα παιδιά, προκηρύχθηκε διαγωνισμός ζωγραφικής για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-12 ετών, από κάθε γωνιά της χώρας.

Τα παιδιά καλούνται να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, για να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους με θέμα την Κίνα και το μπάσκετ. Ήδη, τα πρώτα δείγματα γραφής είναι εντυπωσιακά.

Ο διαγωνισμός έκανε πρεμιέρα στο Δημοτικό Σχολείο Σίτσια στο Πεκίνο και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου. Οι νικητές θα δουν τα έργα τους να εκτίθενται πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, στα γήπεδα των οκτώ πόλεων που θα φιλοξενήσουν τις αναμετρήσεις, το διάστημα 5-31 Αυγούστου.

Παράλληλα με την έναρξη του διαγωνισμού, έγινε και η τελετή έναρξης του Εθνικού Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ 2019, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το CBA, με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη εξάπλωση του αθλήματος στις μικρές ηλικίες.

Ο παγκόσμιος πρεσβευτής της FIBA και πρόεδρος της Κινεζικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιάο Μινγκ, έδωσε το παρών στο σχολείο της κινεζικής πρωτεύουσας και, μάλιστα, είδε τον εαυτό του να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα παιδιά, που επέλεξαν να τον ζωγραφίσουν με ιδιαίτερη επιτυχία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ