20.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το μπάσκετ επιστρέφει στο Αμπιτζάν (vid+pics)

Η Ακτή Ελεφαντοστού ετοιμάζεται να φορέσει τα «καλά» της για να υποδεχθεί και πάλι μια διεθνή διοργάνωση μπάσκετ, για πρώτη φορά μετά το 2013 οπότε φιλοξένησε το Αφρομπάσκετ.

Στο Αμπιτζάν, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, και το θρυλικό «Palais des Sports de Treichville» θα διεξαχθεί το έκτο και τελευταίο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 όσον αφορά στην Αφρικανική Ζώνη. Το κλειστό έχει χωρητικότητα 3.500 θεατών και χτίστηκε το 1978, ενώ ανακαινίστηκε στις αρχές του 2000 και ξανά το 2012.

Δύο «εισιτήρια» για την Κίνα αναζητούν κάτοχο από την Όμιλο F και θα μάθουμε ποιες ομάδες θα τα κατακτήσουν μετά τις αναμετρήσεις που θα λάβουν χώρα στην Ακτή Ελεφαντοστού κι όχι στη Σενεγάλη, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, καθώς δημιουργήθηκαν διάφορα προβλήματα που δεν κατέστη δυνατό να επιλυθούν από τους διοργανωτές και τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

https://www.youtube.com/watch?v=q73M3OZ9PgM

Οι αναμετρήσεις θα γίνουν το διάστημα 22-24 Φεβρουαρίου και, εκτός από τους «οικοδεσπότες» (4-5), θα πάρουν μέρος η Νιγηρία που με 9-0 είναι η μοναδική ομάδα που έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στα ασιατικά παρκέ, η Σενεγάλη (7-2), η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (4-5), η Ρουάντα (3-6) και το Μάλι (3-6).

Το Αμπιτζάν έγινε η όγδοη πόλη που θα φιλοξενήσει αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019 μετά το Μαπούτο (Μοζαμβίκη), το Ντακάρ (Σενεγάλη), τη Λουάντα (Αγκόλα), το Λάγος (Νιγηρία), την Τύνιδα (Τυνησία), το Κάιρο (Αίγυπτος) και τη Γιαουντέ (Καμερούν).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ