23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το μπάσκετ είναι άθλημα των… κοντών

Ο Παναθηναϊκός Superfoods νίκησε άνετα την ΑΕΚ σ’ ένα παιχνίδι το οποίο δεν αντέχει σε κριτική.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε φρεσκάδα, ενέργεια και όρεξη για να παίξει καλό μπάκετ, κάτι που αποτυπώθηκε και στο 115-85 που έγραψε ο φωτεινός πίνακας στο φινάλε του αγώνα.

Ωστόσο αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία στην παρούσα φάση είναι το ρόστερ με το οποίο θα πορευτούν οι πρωταθλητές Ελλάδας στα πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League. Ο Καταλανός τεχνικός προχώρησε στην αλλαγή του Μάρκους Ντένμον με τον Μάικ Τζέιμς. Ο πρώτος αποτέλεσε έναν πιστό στρατιώτη της ομάδας σε ολόκληρη τη σεζόν, αλλά το ταλέντο και το... απρόβλεπτο του δεύτερου, τον καθιστούν απαραίτητο για τη μάχη της κατάκτησης του τίτλου από το «τριφύλλι» για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Πολλοί εκτιμούσαν ότι ο Λούκας Λεκαβίτσιους θα ήταν εκείνος ο οποίος θα έμενε εκτός. Κάτι τέτοιο όμως θα ήταν αρκετά δύσκολο για έναν βασικό λόγο. Ο Λιθουανός –με τα καλά του και τα κακά του- δεν παύει να είναι ένας κλασικός πόιντ γκαρντ. Ένας παίκτης που γνωρίζει καλά τη θέση «1». Θα ήταν αδιανόητο να πορευτούν οι «πράσινοι» με μόλις έναν «άσσο» στο ρόστερ τους, πίσω από τον Νικ Καλάθη.

Στη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Πασκουάλ δοκίμασε το συγκεκριμένο «πείραμα» χωρίς επιτυχία. Η περίπτωση αυτή όμως ήταν διαφορετική, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορούσε να επαναφέρει τον «Λέκα», μια και δεν υπήρχε κανείς περιορισμός στους ξένους. Τώρα όμως η κατάσταση θα ήταν εντελώς διαφορετική και το ρίσκο μεγάλο και απρόβλεπτο, στην περίπτωση που ο Καλάθης για οποιονδήποτε λόγο δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί.

Αν και υπάρχει ακόμα μία διαθέσιμη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, δύσκολα θα υπάρξει μέχρι τη Δευτέρα, όταν και λήγει η σχετική προθεσμία. Το βέβαιο είναι ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ για να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις ούτως ώστε να διατηρήσει τα σκήπτρα του στην Ελλάδα.

Εν κατακλείδι, το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που το παίζουν ψηλοί, αλλά... κουμάντο κάνουν οι κοντοί! Οι γκαρντ είναι απαραίτητοι στο σύγχρονο μπάσκετ κι αυτοί είναι που «τρέχουν» όλο το παιχνίδι και κάνουν μάγκες τους παίκτες οι οποίοι παίζουν στη φροντ λάιν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ