22.5 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Το Μιλάνο σόκαρε τη Χίμκι! (pics+vid)

Μόνο αδιάφορο δεν εμφανίστηκε το Μιλάνο στην Μόσχα και με παθιασμένη εμφάνιση υποχρέωση την Χίμκι σε ήττα - σοκ με 86-77, δυσκολεύοντας την προσπάθεια της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα για κατάκτηση του πλεονεκ΄τηματος έδρας στα πλέι οφ. Ασυγκράτητος ο Γκάουντλοκ, μεγάλες βοήθειες από Κουζμίνσκας και Τζέρελς για τους Ιταλούς.

Οι Ιταλοί έδειξαν από νωρίς ότι δεν είχαν πάει για... διασκέδαση στη Μόσχα. Με πάθος σα να έπαιζαν πρόκριση, με ξεκάθαρο ηγέτη τον Γκούντελοκ και με άμυνα που εγκλώβισε τα ατού της Χίμκι και τους έδινε την ευκαιρία για τρεξίματα και εύκολα καλάθια, έκαναν ένα εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο το οποίο έκλεισαν προηγούμενοι με 30-20, διαφορά που κράτησε μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, με το 39-49 να έχει βάλει για τα καλά τη Χίμκι σε πρόβλημα.

Ο Αλεξ Σβεντ το πήρε προσωπικά και αφού είχε βραβευτεί πριν το τζάμπολ ως MVP της Ευρωλίγκας για τον Φεβρουάριο, είπε να... το δικαιολογήσει. Ανέβασε ρυθμό, έβαλε τρίποντα, μοίρασε ασίστ και με σερί 16-5 μέχρι το 25' η Χίμκι προηγήθηκε, κλείνοντας το δεκάλεπτο με το απολύτως ρευστό 62-61, αλλά έχοντας καλύψει μια μεγάλη διαφορά και απόσταση.

Το Μιλάνο δεν τα παράτησε και επιβεβαιώνοντας ότι ήταν συνολικά η καλύτερη ομάδα στο παρκέ, με τον Τζέρελς να παίρνει τις κρίσιμες επιθέσεις και ευστοχεί, ξανάχτισε μια διαφορά και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Αγγιξε το τέλειο παιχνίδι ο Αντριου Γκούντελοκ, ο οποίος ήταν... μια ομάδα μόνος του, σκόραρε 26 πόντους με πολύ καλά ποσοτά και οδήγησε εκ του ασφαλούς το Μιλάνο στη νίκη.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η συντριπτική υπεροχή των Ιταλών στα ποσοστά ευστοχίας εξηγεί την δίκαιη επικράτησή τους. Είχαν 62,2% έναντι 47,5 στα δίποντα, είχαν 42,1% έναντι 34,6 στα τρίποντα και είχαν και 76,2% έναντι 66,7.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ