31.1 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Το μεγαλύτερο μπάτζετ στην ιστορία!

Κατά 95% κλεισμένη θεωρούν τη συμφωνία χορηγίας μεταξύ Ντόγκους Χόλντινγκ και Φενερμπαχτσέ τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία-για να είμαστε ειλικρινείς-την έχουν αποκαλύψει και ασχολούνται μαζί της εδώ και περίπου 20 μέρες. Πολύ νωρίτερα, δηλαδή, από την Mundo Deportivo, η οποία έγραψε σχετικά την Πέμπτη 16/3.

Σημερινά δημοσιεύματα στην Τουρκία αναφέρουν ότι το deal ουσιαστικά έκλεισε μετά από συνάντηση που είχαν ο ιδιοκτήτης του Ντόγκους Χόλντινγκ, Φερίτ Σαχένκ, με τον πρόεδρο της Φενέρ, Αζίζ Γιλντιρίμ, στο περιθώριο του πρόσφατου αγώνα της Φενερμπαχτσέ με την Νταρουσάφακα για το πρωτάθλημα. Απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες να ρυθμιστούν, πιθανότατα διοικητικής φύσεως. Για το ποιος θα κάνει κουμάντο, δηλαδή, καθώς άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι ένα από τα "αγκάθια" για την επίτευξη της συμφωνίας ήταν ο ρόλος που θα αναλάβει στη Φενερμπαχτσέ ο Ιμπραΐμ Κουτλουάι, ο οποίος τώρα είναι στην Νταρουσάφακα, και πάνω σε αυτό υπήρχαν ορισμένες διαφωνίες με τον Γιλντιρίμ.

Σε κάθε περίπτωση, το οικονομικό κομμάτι φαίνεται πως έχει συμφωνηθεί πλήρως, αφού γεφυρώθηκε η απόσταση που υπήρχε αρχικά μεταξύ των δύο πλευρών. Η Φενερμπαχτσέ ζητούσε 45 εκ. δολάρια, η Ντόγκους Χόλντινγκ έδινε 30 εκ. και φαίνεται τελικά πως η συμφωνία έκλεισε στα 40 εκ. δολάρια για την επόμενη τριετία. Και, όπως γράφουν με ενθουσιασμό κάποιες τουρκικές ιστοσελίδες, με αυτά τα χρήματα η Φενέρ θα αποκτήσει το μεγαλύτερο μπάτζετ στην ιστορία της Ευρωλίγκας, ξεπερνώντας ακόμα και αυτό της ΤΣΣΚΑ!

Μια ακόμα λεπτομέρεια είναι ότι εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία χορηγίας και πέσουν οι υπογραφές, η ομάδα θα αλλάξει το όνομά της σε "Φενερμπαχτσέ Ντόγκους". Και μένει να δούμε ποια θα είναι η τύχη της Νταρουσάφακα. Η Ούλκερ, με την οποία συγχωνεύτηκε η Φενέρ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και κουβαλούσε το όνομά της μέχρι και πέρυσι (Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ), άλλαξε όνομα και εξαφανίστηκε από το χάρτη, ωστόσο για την Νταρουσάφακα το πλάνο αφορά σε πρώτη φάση τη συμμετοχή της κανονικά του χρόνου στο τουρκικό πρωτάθλημα, αλλά και στο Eurocup. Πόσο θα αντέξει χωρίς την Ντόγκους Χόλντινγκ, βέβαια, μένει να το δούμε...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ