25.6 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Το μεγάλο μυστήριο του ντραφτ

Λίγες ώρες έμειναν για το ντραφτ του ΝΒΑ, το πρώτο της εποχής του κορωνοϊού, και πολλά είναι τα ερωτηματικά, οι απορίες και τα μυστήρια που το συνοδεύουν και πρόκειται να απαντηθούν από τις επιλογές των ομάδων.

Ένα από αυτά τα μυστήρια είναι ο Αλεξάντερ Ποκουσέφσκι. Ο 19χρονος σέντερ του Ολυμπιακού με τα πλούσια προσόντα, τον οποίον παρακολουθούν πολλές ομάδες του ΝΒΑ, αλλά κανείς δεν μπορεί να προδικάσει πού εν τέλει θα καταλήξει.

Οι εκτιμήσεις τον θέλουν κάπου μεταξύ του τέλους του πρώτου γύρου και της αρχής του δεύτερου, ενώ κάποια δημοσιεύματα στις ΗΠΑ τον φέρνουν ακόμα πιο ψηλά. Ίσως στο νούμερο 18, όπου διαλέγουν οι Ντάλας Μάβερικς των Λούκα Ντόντσιτς και Κρίσταπς Πορζίνγκις.

"Κάθε χρόνο ένας μυστηριώδης παίκτης εμφανίζεται στο ντραφτ. Φέτος αυτός είναι ο Ποκουσέφσκι. Έχει στοιχεία για να συγκριθεί με τον Κούκοτς, τον Κέβιν Ντουράντ, τον Πορζίνγκις, αλλά και τον Γιόκιτς. Ο Ποκουσέφσκι βλέπει γήπεδο, έχει ένστικτο κι αν φτιάξει το κορμί του, τότε μπορεί να αποδειχθεί η μεγαλύτερη "κλεψιά" αυτού του ντραφτ", γράφει στην ανάλυσή της η ιστοσελίδα SB Nation.

Στη σερβική ιστοσελίδα nova.rs μίλησε ο Κρις Έμπερσολ, ένας σκάουτ του ΝΒΑ υπεύθυνος για τα ταλέντα από την Ευρώπη, και είπε για τον Ποκουσέφσκι:

"Ο Αλεξέι είναι πολύ ενδιαφέρων παίκτης. Παρουσιάζει ένα μοναδικό συνδυασμό διαφορετικών δεξιοτήτων κι έχει πολύ ενδιαφέρουσες προοπτικές. Έχει το ύψος που ταιριάζει στις θέσεις των ψηλών και ικανότητες στην επίθεση ενός γκαρντ, χειρίζεται επίσης την μπάλα ως πλέι μέικερ και είναι υποεκτιμημένος ως πασέρ. Ξέρει να σουτάρει μετά από ντρίμπλα και όλο αυτό το πακέτο βρίσκεται σε κορμί ψηλού.

Τον παρακολουθήσαμε το 2018 στη Σερβία. Μας εντυπωσίασε, ήταν ένας από τους καλύτερους στο camp. Αυτό συνέβη πριν από δύο χρόνια, όταν ήταν 16 ετών. Τώρα είναι 18 και πιθανώς ακόμα καλύτερος. Είναι σίγουρο ότι θα βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους του επόμενου ντραφτ, πρέπει ακόμα να αναπτυχθεί, αλλά διαθέτει εντυπωσιακές ικανότητες και all around παιχνίδι. Τον παρακολούθησα μία φορά στη Σερβία, αλλά τον παρακολουθούσα ως παίκτη στις διοργανώσεις της FIBA και στον Ολυμπιακό".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ