16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το μεγάλο κόλπο του Λέοναρντ

Η περιβόητη μεταγραφή του Καουάι Λέοναρντ στους Κλίπερς, που έκλεισε την περασμένη Παρασκευή, ανακοινώθηκε και επισήμως πριν από λίγες ώρες. Υπήρξε όμως μια έκπληξη σε σχέση με όσα είχαν γίνει γνωστά όταν επήλθε η συμφωνία. Η διάρκεια του συμβολαίου που υπέγραψε ο Λέοναρντ δεν είναι τετραετής, όπως ακουγόταν όλες αυτές τις μέρες, αλλά τριετής. Για την ακρίβεια 2+1, καθώς μετά τα δύο χρόνια, ο παίκτης έχει δικαίωμα να επιλέξει αν θα μείνει και για τον τρίτο χρόνο ή αν θα φύγει.

Σύμφωνα με τους γνώστες των οικονομικών του ΝΒΑ, υπήρχε λόγος που έγινε αυτό. Ο Λέοναρντ υπέγραψε φέτος στους Κλίπερς έναντι συνολικού ποσού 103 εκατομμυρίων δολαρίων για την επόμενη τριετία. Αυτό είναι το μάξιμουμ ποσό που θα μπορούσε να πάρει, δεδομένης της προϋπηρεσίας του στη λίγκα, και αντιστοιχεί μεσοσταθμικά σε 31 εκ. δολάρια ετησίως. Αυτά τα λεφτά θα έπαιρνε σε ετήσια βάση αν υπέγραφε για 4 χρόνια.

Όμως το 2021, σε δύο χρόνια δηλαδή, θα συμπληρώσει 10 χρόνια προϋπηρεσίας μετά τη δεύτερη χρονιά του στο ΝΒΑ και με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας θα δικαιούται να υπογράψει συμβόλαιο με μάξιμουμ αποδοχές που θα ισούνται με το 35% του salary cap. Σήμερα το salary cap στο ΝΒΑ ανέρχεται στα 102 εκ. δολάρια, ενώ το 2021 υπολογίζεται ότι θα ανέβει στα 118 εκ. δολάρια. 

Άρα το καλοκαίρι του 2021 ο Λέοναρντ θα μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές στα 41 εκ. δολάρια. Δηλαδή 10 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα απ' όσα θα έπαιρνε αν υπέγραφε σήμερα τετρατές συμβόλαιο με τους Κλίπερς!

Έχοντας μάλιστα και την otpion δική του, θα μπορεί να υπογράψει αυτό το συμβόλαιο είτε με τους Κλίπερς, εφόσον είναι ευχαριστημένος, είτε με άλλη ομάδα, αν θέλει να αλλάξει και πάλι περιβάλλον.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ