21.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Το μήνυμα του Ζαγκλή για τον Στάνκοβιτς

Βαρύ πένθος στη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών και η FIBA εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, εκφράζοντας την οδύνη της για την απώλειά του.

Με βαθύτατη θλίψη, ο Ανδρέας Ζαγκλής αναφέρθηκε στο δεύτερο γενικό γραμματέα στην ιστορία της FIBA, που ήταν και ο μακροβιότερος, καθώς εκτέλεσε τα καθήκοντά του από το 1976 έως το 2003. Είχε υπηρετήσει το άθλημα από κάθε θέση, του παίκτη, του προπονητή και του παράγοντα, αφήνοντας το σημάδι του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο νυν γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με δημόσια δήλωσή του, ανέφερε για το Σέρβο: «Εκ μέρους της FIBA θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, τους φίλους και τα αγαπημένα πρόσωπα του Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς. Είτε ως συμμετέχων στο πρώτο παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1950 είτε ως διοργανωτής του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ευρώπη (Γιουγκοσλαβία, 1970) είτε ως ηγέτης της Διεθνούς Ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης για πάνω από 25 χρόνια ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς θα είναι πάντα μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην ιστορία του αθλήματός μας. Θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες σε εκείνον για όλα όσα έκανε και τις αλλαγές, χωρίς τις οποίες η FIBA δεν θα ήταν εδώ που είναι σήμερα».

«Με βαθιά θλίψη η FIBA επιβεβαιώνει την απώλεια του επίτιμου γενικού γραμματέα της Μπόρισλαβ Στάκνοβιτς», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Στη συνέχεια, στην ανακοίνωσή της, στέκεται μεταξύ άλλων στο έργο του Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, που ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό από το τένις και το πινγκ πονγκ, πριν γίνει το μπάσκετ το μεγάλο πάθος του. Είχε σπουδάσει στην Κτηνιατρική Σχολή Βελιγραδίου και, εκτός από μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, υπήρξε μέλος σε πλείστες διεθνείς αθλητικές επιτροπές, πέραν της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Είχε μία κόρη, δύο εγγόνια και άλλα δύο δισέγγονα, στα οποία η FIBA εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά της.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ