27.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Το μήνυμα και το παράπονο

Ένα σημαντικό κομμάτι της παρουσίασης του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, Θανάση Σκουρτόπουλου, και του Κώστα Μίσσα ως συμβούλου του ("υποστηρικτικό" χαρακτήρισε ο ίδιος το ρόλο του), αφορούσε τον αποκλεισμό των Παππά, Αγραβάνη και Μπόγρη, τριών παικτών που ήταν στη 12άδα της Εθνικής στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, από τις επιλογές των 24 παικτών για το πρώτο "παράθυρο" του Νοεμβρίου. Πολλοί μίλησαν και είπαν πολλά τις τελευταίες μέρες εξ αφορμής της συμπεριφοράς των δύο πρώτων είτε... live είτε μέσω social media, έπρεπε όμως να μιλήσουν και οι καθ' ύλην αρμόδιοι.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, με πολύ κομψό τρόπο, κι αφού διαχώρισε εντελώς την περίπτωση του Μπόγρη, παραδέχθηκε πως η μη επιλογή των άλλων δύο ήταν ένα μήνυμα προς αυτούς, χωρίς ωστόσο να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους που έκαναν απαραίτητη την αποστολή του μηνύματος. Άφησε πάντως με σαφήνεια να εννοηθεί ότι δεν κλείνει η πόρτα της Εθνικής για κανέναν, ενώ έβγαλε κι ένα μικρό παράπονο για τη συμπεριφορά τους. Με ένα τηλεφώνημα θα μπορούσαν να είχαν λυθεί όλα...

"Με τον Μπόγρη δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα. Όσο είμαι εγώ στην Εθνική, δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα", είπε ο Σκουρτόπουλος φέρνοντας την περίπτωση του σέντερ του Ολυμπιακού σε αντιδιαστολή με αυτές των άλλων δύο. "Από εκεί και πέρα είναι άλλο το θέμα του Παππά και άλλο του Αγραβάνη. Στην ομάδα υπάρχει το αγωνιστικό και το λειτουργικό κομμάτι κι αυτοί οι δύο δεν είναι στο ίδιο σημείο. Μπορεί αυτή η επιλογή των 24 να είναι ένα μήνυμα, το οποίο θα μπορούσαν να είχαν διαχειριστεί καλύτερα. Νομίζω ότι έχουν το θάρρος και οι δύο να μας πάρουν ένα τηλέφωνο για να μάθουν τι έγινε. Εμείς δεν ζητάμε από κανέναν ούτε υποταγές ούτε δηλώσεις φρονημάτων. Θα μπορούσε όλο αυτό να λυθεί πολύ όμορφα".

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θέλησε επίσης να υποβαθμίσει το επεισόδιο που δημιούργησε ο Παππάς στη Λάρισα όταν του μίλησε προσβλητικά μετά από ένα καλάθι που πέτυχε: "Για να γίνει ένα επεισόδιο, πρέπει να μετέχουν δύο κι εγώ δεν άκουσα τίποτα. Από άλλον το πληροφορήθηκα", είπε.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μίσσας υπεραμύνθηκε της ανάγκης για προστασία των παικτών: "Εγώ ποτέ δεν θα έβγαινα και θα έλεγα για οποιονδήποτε παίκτη οτιδήποτε. Η δική μου λογική είναι ξεκάθαρα προστασίας. Θέλω όταν συναντιέμαι με κάποιον να τον κοιτάζω στα μάτια. Πρέπει να διαχειρίζεσαι αυτό που έχεις μέσα σου πάντα θετικά. Δεν κρατά κανείς κακία σε κανέναν. Να είμαστε ξεκάθαροι", είπε. Και αναφερόμενος ειδικά στον Νίκο Παππά πρόσθεσε: "Με το Νίκο μιλάω τα τελευταία επτά χρόνια. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Μιλάω σε πολλά επίπεδα και σε πολλές λογικές. Το θέμα είναι διαχείρισης πραγμάτων και δεδομένων. Για την μπασκετική του ικανότητα ότι είναι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη δεν τα λέω τώρα, τα λέω από το 2009 και το 2010. Εγώ έχω μια φοβερή αδυναμία στον συγκεκριμένο παίκτη, οπότε μπορεί κάποιες φορές να είμαι επιεικής"



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ