21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το μέλλον στα χέρια του Προμηθέα

Ο Προμηθέας δέχθηκε μια «βαριά» από την Ανδόρα, αλλά κανείς μάλλον δεν κοίταξε το σκορ σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, με ένα αισιόδοξο μήνυμα να εκπέμπεται για το μέλλον από τους πιτσιρικάδες του Μάκη Γιατρά.

Οι δύο ομάδες δεν «κυνηγούσαν» κάτι και πολύ περισσότερο ο Προμηθέας. Για την Τσεντεβίτα θα μπορούσε να πει κανείς, ότι ίσως ήθελε την καλύτερη δυνατή κατάταξη στον όμιλο εν όψει των «16» του Eurocup, κάτι που, για όποιον έβλεπε το ματς, είχε καταφέρει ήδη από το ημίχρονο. Μπορεί το 36-47 να είναι θεωρητικά αναστρέψιμο στο μπάσκετ, αλλά οι Αχαιοί είχαν τόσο προβλήματα, που δε θα άντεχαν.

Ανάμεσα, λοιπόν, στις αντίξοες συνθήκες που έχουν ζήσει και τη διαδικασία... ξεσκαρταρίσματος που ξεκίνησαν, με τους Μάντζαρη, Τζέιμς και Φαγέ να επηρεάζονται από αυτή, ο Μάκης Γιατράς δεν είχε κάτι να χάσει και έδωσε την ευκαιρία στους νεαρούς του αθλητές, που αποτελούν το μέλλον της ομάδας και του ελληνικού μπάσκετ.

«Χάρηκα πάρα πολύ, που είδα τα παιδιά του Προμηθέα, ηλικίας 15-18 ετών, να παίζουν για πολύ χρόνο. Είμαι σίγουρος, ότι ορισμένα από αυτά τα παιδιά θα πρωταγωνιστήσουν, αν έχουν το μυαλό στο κεφάλι τους», ήταν το σχόλιο του και άπαντες θα έχουν τη δυνατότητα να αποδείξουν τον ισχυρισμό του.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας μπορεί να μη βρέθηκε στην καλύτερη μέρα του, έχοντας 10 πόντους και 6 ριμπάουντ μεν, αλλά με 4/12 σουτ σε σχεδόν 30 λεπτά συμμετοχής, ωστόσο έχει ουκ ολίγες φορές δείξει τις φοβερές του ικανότητες, με τον προπονητή του ήδη να τον υπολογίζει ως μέλος του ανδρικού τμήματος, που σύντομα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μαζί του έπαιξαν για 20 λεπτά ο Νικόλας Βασιλείου, με 8 πόντους, άψογη εκτέλεση με 1/1 δίποντο και 2/2 τρίποντα, καθώς και 6 ριμπάουντ, ο Περικλής Κουρουπάκης για πάνω από 25 λεπτά με τέσσερις πόντους, τρία ριμπάουντ και δύο ασίστ, ο Θανάσης Μπαζίνας για 20 λεπτά έξι πόντους και τέσσερα ριμπάουντ, όπως και ο κορυφαίος σήμερα Γιώργος Τανούλης με 12 πόντους και 5/7 σουτ.

Μπορεί η τωρινή κατάσταση να μην είναι ιδανική για τον Προμηθέα, αλλά το βέβαιο είναι, όπως δείχνει και η άνωθι φωτογραφία, ότι έχει μέλλον λαμπρό μπροστά του...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ