16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το Λαύριο των ρεκόρ (vids)

Το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία του στην Basket League «τρέχει» το Λαύριο, καθώς έχει ήδη φθάσει στο 6-0, με την τελευταία ήττα του να χρονολογείται το Νοέμβριο.

Μετά το Περιστέρι στο «Ανδρέας Παπανδρέου», τον Άρη και το Μεσολόγγι εντός έδρας, τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο και την ΑΕΚ εντός έδρας, οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη επιβλήθηκαν στο «σπίτι» τους και του Παναθηναϊκού κι έκαναν το «έξι στα έξι», στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι «κυανοκίτρινοι» μετρούσαν δέκα διαδοχικές ήττες από τους «πρασίνους», στην ιστορία τους στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, οι πέντε εκ των οποίων στο κλειστό της Λαυρεωτικής. Το «τριφύλλι» ήταν, επίσης, αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα, με «επτά στα επτά». Ωστόσο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία του και να δώσουν συνέχεια στο δικό τους σερί, φθάνοντάς το στο 6-0, ενώ είχαν ξεκινήσει με 0-3.

Μία από τις επιδόσεις που ξεχώρισαν στη στατιστική της ομάδας της Λαυρεωτικής στην κυριακάτικη (03/01) αναμέτρηση ήταν τα δεκατέσσερα κλεψίματα, που αποτελούν και ρεκόρ περιόδου φέτος, αφού το προηγούμενο ήταν τα δεκατρία που είχε ο Παναθηναϊκός στα παιχνίδια του με τον ΠΑΟΚ και τον Κολοσσό Ρόδου. Αυτή η επίδοση μπορεί να μην είναι η κορυφαία επίδοση της ιστορίας της στην κατηγορία, καθώς είχε δεκαπέντε κλεψίματα πριν από σχεδόν ένα χρόνο απέναντι και πάλι στους «πρασίνους», στο ΟΑΚΑ, έχει όμως ιστορική αξία, καθώς ξεπέρασε τα 1.000 σε 137 αγώνες στην Basket League. Το Λαύριο είναι η 23η ομάδα που το καταφέρνει στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος, από το 1992-1993.

https://www.youtube.com/watch?v=cMlfnyprwtw

Ρεκόρ περιόδου για τη σεζόν 2020-2021 στο ελληνικό πρωτάθλημα αποτελούν και οι 33π. των γηπεδούχων στην τρίτη περίοδο, στη διάρκεια της οποίας άλλωστε «οικοδόμησαν» την ανατροπή και τελικά τη μεγάλη νίκη τους. Το προηγούμενο ήταν οι 32π. που σημείωσε η ΑΕΚ στη δεύτερη περίοδο του αγώνα της με τον Κολοσσό Ρόδου, στο ΟΑΚΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=N9kTLWF9TP8

Σε ατομικό επίπεδο, ο Βασίλης Μουράτος συνεχίζοντας τις σπουδαίες φετινές εμφανίσεις του ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League στο σκοράρισμα. Είχε 17π., όσους και στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό Νικαίας, αλλά και στη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος 2017-2018 (Γυμναστικός Λάρισας Φάρος-ΠΑΟΚ).

Ο διεθνής γκαρντ παράλληλα, με τις έξι ασίστ που μοίρασε, έγινε ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία του Λαυρίου που φθάνει σε τριψήφιο αριθμό, ενώ παράλληλα έγινε ο τέταρτος πασέρ του στην Basket League. Συγκεκριμένα, έφθασε τις 105 και ξεπέρασε τον Ντορόν Λαμπ, που είχε 103 τελικές πάσες τη διετία 2017-2019.

Ο Γκλεν Κόζι, από την πλευρά του, έκανε σημαντική δουλειά από την περιφέρεια με 6/9 τρίποντα και ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση εύστοχων σουτ από τα 6,75μ. Έξι τρίποντα είχε και κόντρα στον Άρη, ενώ την ίδια επίδοση σημείωσαν ακόμα ο Τζέιμς Ουέμπ στην 4η αγωνιστική, ο Στίβεν Γκρέι στην 5η αγωνιστική και την Κυριακή (03/01) ο Τζέρι Σμιθ, στην ήττα της Λάρισας από τον Ηρακλή.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ