19.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το Λαύριο «λύγισε» σε θρίλερ τον ΠΑΟΚ (vid)

Η απρόσμενη, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ήττα στην Πάτρα ήταν απλά μια παρένθεση για το Λαύριο. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας του ΠΑΟΚ για τη 13η αγωνιστική της Basket League με 84-77 και συνεχίζει την πορεία του προς την τετράδα της κανονικής περιόδου. Το Λαύριο έφτασε στο 9-4 ενώ ο ΠΑΟΚ που γνώρισε την έκτη ήττα του σε επτά εκτός έδρας παιχνίδια -το συνολικό σερί του από την περσινή σεζόν είναι 1-16 μακριά από την Πυλαία περιορίστηκε στο 6-7.

 


Η ομάδα της Λαυρεωτικής κυριάρχησε στα πρώτα 12 λεπτά, δέχτηκε την αντίδραση του ΠΑΟΚ που επέστρεψε και προηγήθηκε αλλά κατάφερε στο τέλος να βρει τον τρόπο να πάρει μία ακόμη μεγάλη νίκη.

 

Το Λαύριο μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι προηγούμενο με 11-5 έπειτα από πέντε λεπτά όμως ο ΠΑΟΚ με δύο ωραίες ενέργειες του Λοβ πλησίασε στο 14-12. Ήταν όμως μία έκλαμψη για τους φιλοξενούμενους στην πρώτη περίοδο. Οι γηπεδούχοι έχοντας τον έλεγχο του ρυθμού, και βρίσκοντας λύσεις άλλοτε με μακρινά σουτ κι άλλοτε με δεύτερες επιθέσεις έστειλαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της στο τέλος της περιόδου (25-12).

 


Ο ΠΑΟΚ βελτίωσε σημαντικά την εικόνα του στη δεύτερη περίοδο. Από τη στιγμή που το Λαύριο άνοιξε την «ψαλίδα» στους 14 στο 12' (33-19), έβγαλε αντίδραση. Η είσοδος του Παπαντωνίου έβαλε πίεση στην μπάλα για τον ΠΑΟΚ που έβγαλε καλές συνεργασίες, πήρε σκορ από τον Κονατέ (τελείωσε το ημίχρονο με 11 πόντους και 4/4 δίποντα) για να «τρέξει» ένα σερί 15-4 με το οποίο πλησίασε στους τρεις (37-34). Το Λαύριο ωστόσο πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα επτά πόντων (44-37) καθοδηγούμενο από τον Βασίλη Μουράτο που είχε οχτώ πόντους και έξι ασίστ και τον Άλφα Ντιαλό που είχε 10 πόντους.

 

 

Με δύο απανωτά τρίποντα στο πρώτο λεπτό της τρίτης περιόδου, το Λαύριο ξέφυγε και πάλι (50-37) αλλά με πέντε σερί πόντους του Λοβ ο ΠΑΟΚ μείωσε (53-46 στο 23') για να γίνει περισσότερο απειλητικός στο 27', όταν μείωσε στον πόντο (59-58). Δέκα λεπτά πριν το τέλος, όλα ήταν ανοιχτά (62-60).

 

 

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου ο ΠΑΟΚ πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα μετά το αρχικό 0-3, με τρίποντο του Καμπερίδη (62-63). Σε αντίθεση με την τρίτη περίοδο στη διάρκεια της οποίας είχε 5/10, το Λαύριο άρχισε να βάζει βολές, «εξαργυρώνοντας» τα φάουλ των φιλοξενούμενων που είχαν πλέον σημαντική φθορά. Έξι λεπτά πριν το τέλος οι γηπεδούχοι είχαν προβάδισμα επτά πόντων (74-67) αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν και πάλι εκεί (74-71 στο 35' και 77-75 στο 37'). Οι γηπεδούχοι πήραν τέσσερις σερί πόντους με βολές του Κόζι (83-77 στα 1:28), ένα αβίαστο λάθος και στη συνέχεια ένα «σκοτωμένο» τρίποντο του Λοβ, έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Λαυρίου.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Παρότι ήταν άστοχος (2/8 εντός παιδιάς) ο Βασίλης Μουράτος ήταν αυτός που καθοδήγησε ιδανικά το Λαύριο τελειώνοντας το παιχνίδι με double-double, το δεύτερο του φετινού Πρωταθλήματος με πόντους και ασίστ (10π, 12ασ.).

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Το Λαύριο έδειξε χαρακτήρα όταν ο ΠΑΟΚ του έβαλε δύσκολα. Πήρε τις επαφές, κέρδισε φάουλ, βρήκε σκορ από τη γραμμή και μαζί ανάσες που του επέτρεψαν να ανακτήσει το προβάδισμα και να το κρατήσει ως το τέλος.

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Το Λαύριο είχε 5/10 βολές στην τρίτη περίοδο αλλά είχε 15/18 στην τελευταία περίοδο όταν και κρίθηκε το παιχνίδι. Είχε πολύ περισσότερες συνεργασίες που κατέληξαν σε καλάθι (23 ασίστ έναντι 12 του ΠΑΟΚ) και «έκρυψε» το πρόβλημα των δεύτερων επιθέσεων του Δικεφάλου που σημείωσε 16 πόντους.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ