25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Το Λαύριο και οι άλλες 26 του EuroCup

To EuroCup παίρνει κι αυτό τη σειρά του στη γραμμή εκκίνησης. Μια γραμμή που άτυπα τοποθετείται στις 31 Ιουλίου, όταν και θα γίνει η κλήρωση της διοργάνωσης, η οποία έχει και ελληνικό ενδιαφέρον με την συμμετοχή του Λαυρίου. Συνολικά 27 ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή, στις οποίες θα προστεθούν 18 από τα προκριματικά του Basketball Champions League.

Έξι ομάδες θα βρεθούν απευθείας στην Κανονική Περίοδο, με βάση την κατάταξη της FIBA που βασίζεται στις χώρες και στους συλλόγους. Οι έξι αυτές ομάδες είναι οι Βαρέζε (Ιταλία), Μονς Αϊνό (Βέλγιο), Πινάρ Καρσίγιακα (Τουρκία), Βίρτζμπουργκ (Γερμανία), Σομπατέλι (Ουγγαρία), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία).

Για δέκα ομάδες, ανάμεσά τους και το Λαύριο, το ταξίδι θα αρχίσει στον Α' Προκριματικό Γύρο. Πρόκειται για τις Κόνγκσμπεργκ Μάινερς (Νορβηγία), Σβίταβι (Τσεχία), Λαύριο (Ελλάδα), Κατάγια (Φινλανδία), Ιρόνι Νες Ζιόνα (Ισραήλ), Ρόζα Ράντομ (Πολωνία), Ντνίπρο (Ουκρανία), IBBSK (Τουρκία), Σεντερτάγιε Κινγκς (Σουηδία), Τσεκάρσκι (Ουκρανία). Οι πέντε πρώτες ομάδες θα κληρωθούν με κάποια από τις πέντε δεύτερες και οι αγώνες θα γίνουν 20 και 26 Σεπτεμβρίου. Οι πέντε νικήτριες θα αγωνιστούν στον Β' προκριματικό γύρο στον οποίο θα προστεθούν οι Ντεν Μπος (Ολλανδία), Κάπφενμπεργκ (Αυστρία), Μπενφίκα (Πορτογαλία). Και οι Ρίλσκι Σπόρτιστ (Βουλγαρία), Κεραυνός (Κύπρος), Άλμπα Βεχερβάρ (Ουγγαρία), Ντιναμό Σάσαρι (Ιταλία), Λέιντεν (Ολλανδία), Μπαλκάν (Βουλγαρία), Κλουζ Ναπόκα (Ρουμανία), Λούλεα (Σουηδία).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ