20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το Λαύριο “βύθισε” τον Κολοσσό

Το Λαύριο πήρε τη νίκη από τον Κολοσσό επικρατώντας με 76-80 . Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη σημείωσε τη δεύτερη νίκη της απέναντι στους Ροδίτες και πλέον το όνειρο της παραμονής φαντάζει σχεδόν απίθανο δεδομένου του εξαιρετικά δύσκολου προγράμματος μέχρι το τέλος της χρονιάς, αφού ο Κολοσσός θα παίξει μεταξύ άλλων με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στις τελευταίες επτά αγωνιστικές.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πio δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν από την αρχή του παιχνιδιού, ωστόσο το Λαύριο έδειξε από νωρίς πως είχε το πάνω χέρι. Στο 5' , οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά (8-9) και διατήρησαν το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος της περιόδου, μέσα από τις εξαιρετικές προσπάθειες των Ουίθεϊ και Μπιούφορντ. Το τελικό 17-25 της περιόδου, διαμόρφωσε ο Νίξον με εύστοχο σουτ δύο πόντων. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες ανέβασαν ταχύτητες. Το Λαύριο έβρισκε πιο εύκολα λύσεις, εκμεταλλευόμενο τα λάθη του Κολοσσού στην άμυνα. Η διαφορά έφτασε στο +13 για τους φιλοξενούμενους με εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Ίνγκλις ενώ το τελικό 36-47 του ημιχρόνου "έγραψε" για λογαριασμό του Κολοσσού, ο Πίνκστον με δύο εύστοχες βολές.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο,  o Κολοσσός έδειξε αντίσταση και μείωσε με τέσσερις συνεχόμενους πόντους βάζοντας στο παιχνίδι και τον κόσμο στο Βενετόκλειο. To τρίτο δεκάλεπτο κύλησε με πολύ χαμηλούς ρυθμούς, με το Λαύριο ωστόσο να κρατάει το προβάδισμά του, τον Κολοσσό όμως να έχει επιστρέψει από το -11 και να απειλεί τους φιλοξενούμενους. Η διαφορά έφτασε στο -5 (50-55, 29') με δύο εύστοχες βολές του Μπράουνινγκ ενώ το τελικό 51-59 διαμόρφωσε ο Νίξον με εύστοχο λέι απ. To τέταρτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με τον Κολοσσό να φτάνει σε απόσταση αναπνοής από το Λαύριο, μειώνοντας στο -2, 2'35" πριν τη λήξη του χρόνου(68-70). Με 3" να μένουν στο χρονόμετρο ο Μπράουνινγκ ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων διαμορφώνοντας το 76-78. Ο Μιχάλης Λούτζης ωστόσο ευστόχησε στις δύο βολές "έγραψε" το 76-80 και το Λαύριο πήρε τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 17-25, 36-47, 51-59, 76-80

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:

Οδηγός στη νίκη του Λαυρίου απέναντι στον Κολοσσό ήταν ο Ντορόν Λαμπ. Ο Αμερικανός είχε 21 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Χρήστου Σερέλη.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Το Λαύριο πήρε τη νίκη και σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα αυτό έπαιξαν οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Συγκεκριμένα, οι 32 από τους 80 πόντους του Λαυρίου ήρθαν από τον πάγκο, την ώρα που ο Κολοσσός είχε μόλις 12 πόντους από τους αναπληρωματικούς του.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ