18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το λάθος στη Μόσχα που ίσως έκρινε τον «εμφύλιο» (vids)

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κέρδισε το ρωσικό «εμφύλιο» με τη Χίμκι στη «Megasport Arena», αλλά η απόφαση των διαιτητών 43’’ πριν από το φινάλε ήταν εκείνη που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από πλευράς ηττημένων.

Η Γερμανίδα διαιτητής Αν Πάντερ υπέδειξε πως ο Ιγκόρ Βιάλτσεφ πάτησε την πλάγια γραμμή, η παράβαση χρεώθηκε και η κατοχή άλλαξε χέρια, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να χάσουν την ευκαιρία να μειώσουν σε ένα κρίσιμο σημείο του ματς με το σκορ να είναι στο 93-90. Εν τέλει, οι γηπεδούχοι κέρδισαν τον πρώτο προημιτελικό των φετινών πλέι οφ της Ευρωλίγκας με 97-95 και διατήρησαν το πλεονέκτημα έδρας, αλλά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα πρέπει να αισθάνονται αδικημένοι, αφού ο 32άχρονος γκαρντ δεν έκανε το λάθος που του χρέωσαν οι διαιτητές.

https://www.youtube.com/watch?v=zx6gPbyFwAM

Ψύχραιμος, στις αντιδράσεις του, ήταν μετά το τέλος του ματς ο προπονητής της Χίμκι. «Η διαιτητής έπαιξε εξαιρετικά, 50-50. Έδωσε την μπάλα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας επειδή ο Βιάλτσεφ πάτησε τη γραμμή, αλλά στην πραγματικότητα δεν έγινε έτσι. Ήταν φανερό σε όλους. Ήταν πραγματικά παράξενο. Μικρές αποφάσεις σαν αυτή και τα λάθη που κάναμε μας πλήγωσαν», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί δεν ζήτησαν από τους ρέφερι να δουν ξανά τη φάση στο instant replay απάντησε: «Είχα μία προειδοποίηση για τεχνική ποινή. Δεν μπορούσα να πιέσω για κάτι τέτοιο. Ξέρετε, μερικές φορές τα πράγματα έχουν έτσι ακριβώς. Σέβομαι τους διαιτητές, δεν τους κριτικάρω, αλλά εδώ μιλάμε για μία καθαρή φάση. Ολοφάνερα δεν πάτησε τη γραμμή».

Όσον αφορά στις 37/43 βολές της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αντί των 15/20 της ομάδας του, αρκέστηκε να τονίσει: «Δεν θα μιλήσω για τις βολές, γιατί κάποιος μπορεί να έχει διαφορετική γνώμη από κάποιον άλλο για το τι είναι φάουλ και τι όχι».

Δείτε, στο βίντεο που ακολουθεί, τις καλύτερες στιγμές από το ματς στη «Megasport Arena»

https://www.youtube.com/watch?v=rsvdNDIMn7Y



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ