23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το λάθος έγινε το καλοκαίρι…

Ο Αργύρης Πεδουλάκης θα περάσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την πόρτα της εξόδου από τον Παναθηναϊκό για τρίτη φορά, μετά την «γκέλα» στο ΟΑΚΑ και την ήττα από την Άλμπα Βερολίνου.

Στο χθεσινό (14/11) παιχνίδι οι φίλοι του μπάσκετ που το παρακολούθησαν γύρισαν 20 χρόνια πίσω. Ο έμπειρος τεχνικός τρέλανε τα... χρονόμετρα αφήνοντας τους παίκτες τους οποίους εμπιστευόταν στο παρκέ για σαράντα και περισσότερα λεπτά, ενώ ο προερχόμενος από τραυματισμό Νίκος Παππάς έπαιξε 37. Η ήττα φυσικά από τους Γερμανούς θα ήταν πολύ πιο «βαριά» αν ο Ιωάννης Παπαπέτρου δεν πραγματοποιούσε την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του, σταματώντας στους 39 πόντους. Όλα αυτά όμως αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου.

Το λάθος είχε γίνει από το περασμένο καλοκαίρι. Όταν ο Ρικ Πιτίνο γνωστοποίησε την απόφασή του να μην συνεχίσει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό εξαιτίας οικογενειακού προβλήματος, αμέσως ενεργοποιήθηκε η λύση Πεδουλάκη. Εκεί έγινε το σφάλμα. Πέρα από την εξαιρετική σεζόν 2012/13 όπου οι «πράσινοι» με τον «Άρτζι» πήραν ένα εμφατικό νταμπλ και πλησίασαν στο Final 4, ο Περιστερίωτης τεχνικός είχε αποτύχει τόσο την περίοδο 2013/14 όπου απομακρύνθηκε στα μέσα της σεζόν όσο και στο πέρασμά του το 2016 όταν παρέμεινε στην ομάδα παρά τους χαμένους τελικούς με τον Ολυμπιακό κι αποχώρησε τον Οκτώβριο, μετά από διασυρμό από τους «ερυθρόλευκους» στο ΣΕΦ.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι ένας πολύ καλός προπονητής αλλά έχει «ταβάνι». Για ομάδες δεύτερης ταχύτητας είναι ό,τι πρέπει. Μπορεί με μικρά μπάτζετ και ψαγμένες επιλογές να τις οδηγήσει ψηλά και να διαπρέψουν, παίζοντας παράλληλα το αγαπημένο του σκεπτόμενο μπάσκετ.

Τα μεγάλα καράβια όμως έχουν και μεγάλες φουρτούνες και ο 55χρονος κόουτς δεν ήταν ο κατάλληλος για τη θέση και θα έπρεπε να είχε αναζητηθεί μία πιο φρέσκια και καλύτερη λύση. Μέσα σε περίπου τρεις μήνες από το ξεκίνημα της προετοιμασίας είχε ήδη χάσει τα αποδυτήρια, καθώς ειδικά η σχέση του με τους ξένους παίκτες ήταν προβληματική.

Την ίδια ώρα αδυνατούσε να λύσει βασικά αγωνιστικά ζητήματα, «παρκάροντας» τον Τζίμερ Φριντέτ στον πάγκο στα τέταρτα δεκάλεπτα των αγώνων της Ευρωλίγκας, επειδή δεν μπορούσε να βρει τρόπο να τον καλύπτει στην άμυνα όπου ήταν γνωστό πως έχει αδυναμίες. Παράλληλα το σκωτσέζικο ντους που έκανε σε παίκτες σχετικά με τον χρόνο συμμετοχής τους από αναμέτρηση σε αναμέτρηση, αυτομάτως δεν τον έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή.

Μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Προμηθέα Πάτρας και τις δικαιολογίες που αναζήτησε, το κλίμα ήταν ήδη πολύ βαρύ κι απέμενε να έρθει το... τελειωτικό χτύπημα. Ο Πεδουλάκης δεν μπόρεσε να εμπνεύσει τους παίκτες -οι οποίοι φυσικά έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην κακή πορεία της ομάδας έως τώρα- και μοιραία πλέον θα αποχωρήσει ξανά από τον Παναθηναϊκό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ