20 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Το κύκνειο άσμα του Έλληνα της Γουινέας (pics)

Ο Άλφα Ντιαλό αποσύρθηκε από την Εθνική Γουινέας, μετά τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Ο Έλληνας, όπως τον αποκαλούν στην ανακοίνωσή τους από την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης Γουινέας, αποφάσισε να μην φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας υπέστη έξι ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις του στον πρώτο γύρο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει πρόωρα την πορεία του στη διοργάνωση.

 

Ο Άλφα Αγκιμπού Ντιαλό Φασέγκας, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στη Μίτι, αλλά βρέθηκε αρχικά στη Λέσβο και από εκεί στη Λάρισα το 2009, σε ηλικία 16 ετών. Αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής του Παλλεσβιακού, της Ολύμπιας Λάρισας και του Παναθηναϊκού, εν συνεχεία βρέθηκε στον Ίκαρο Καλλιθέας και ξεκίνησε την καριέρα του ως επαγγελματίας παίκτης το 2012 από τον Πανερυθραϊκό. Έχει αγωνιστεί, ακόμα, στο Ηράκλειο, το Φιλαθλητικό, το Παγκράτι, την ισπανική Χουβεντούτε Καμπάντος, την Καβάλα και πέρυσι στο Ψυχικό, στην Α2. 

Αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων του 2010, στη Λιθουανία, στο οποίο η χώρα μας κατέκτησε την πέμπτη θέση. Τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας καταγωγής του, αλλά όχι για πολύ. Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γουινέας, Ουμάρ Καμαρά-Σαμπίλ, ανακοίνωσε πως στα 25 του πλέον ο ύψους 2,10μ. σέντερ δεν θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εθνική Γουινέας.

 

Πρόλαβε να παίξει στο Αφρομπάσκετ 2017 (μ.ό. 2π. και 2,3 ριμπάουντ) και στους τελευταίους τρεις αγώνες των προκριματικών, που έλαβαν χώρα προ μηνός στην Τυνησία (μ.ό. 1π., 1 ριμπάουντ). «Μας πρόσφερε την εμπειρία του και συνέβαλε στην ανάπτυξη του μπάσκετ της Γουινέας. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για τον πατριωτισμό του», ανέφερε σχετικά ο Ουμάρ Καμαρά-Σαμπίλ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ