17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το κρίσιμο σταυροδρόμι του Περιστερίου

Το Περιστέρι παραπατάει και αυτό είναι αυταπόδεικτο. Οι αλλαγές, προπονητή και στη συνέχεια του μισού ρόστερ ακόμα δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα και πλέον είναι μεγάλη η διάρκεια για να μιλήσει κάποιος για διάστημα προσαρμογής. Το μπάτζετ έχει ανέβει ψηλότερα από τους αρχικού υπολογισμούς χωρίς οι οικονομικές υπερβάσεις να συνοδεύονται και από αγωνιστικές.


Στην Ευρώπη η πορεία μόνο ως «φιάσκο» μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού οι διοικούντες δε μιλούσαν απλά για μια πρόκριση, αλλά για διάκριση. Στο κύπελλο όπου επίσης... κρυφοκοιτούσαν τη διάκριση, η κλήρωση δεν τους χαμογέλασε, φέρνοντάς τους από τον προημιτελικό κιόλας, εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό. Μεγάλη ανηφόρα ακόμα και σε καλή κατάσταση να είναι μέχρι τότε, όχι στην τωρινή.

Πολλοί παίκτες, λίγα ματς


Μένει το πρωτάθλημα, για το οποίο πριν αρχίσει η σεζόν είχαν ακουστεί... μεγάλα λόγια, για τελικό δηλαδή, αλλά μέχρι να φτάσουμε τότε που θα κρίνονται οι στόχοι στη Basket League, το Περιστέρι πρέπει να διαχειριστεί άλλα.


Ηδη είναι φανερό και όχι καν πολύ μυστικό, ότι υπάρχουν δυσαρεστημένοι στην ομάδα. Οπως επίσης είναι φανερό ότι το ρόστερ είναι μεγάλο για ομάδα που θα έχει ένα ματς την εβδομάδα. Αρα οι δυσαρέσκειες θα ενταθούν.


Η εύκολη σκέψη που μπορεί να κάνει κάποιος είναι το... ξεφόρτωμα, αλλά πριν τη σκέψη, καλή είναι η γνώση. Οι κανονισμοί που ισχύουν για τις ομάδες, είναι προσεκτικοί για να αποφεύογνται αλλοιώσεις και για να το πούμε απλά, το Περιστέρι έναν παίκτη θα μπορούσε να αφαιρέσει από το ρόστερ και έναν να προσθέσει μέχρι τα μέσα του δεύτερου γύρου.


Ακούστηκε έντονα το όνομα του Λίνου Χρυσικόπουλου, αν τελικά αυτός μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ, αλλά μιλάμε για μια θέση όπου υπάρχουν ήδη δύο Ελληνες παίκτες, ο Πάνος Βασιλόπουλος και ο Χρήστος Σαλούστρος.


Ψάχνοντας λίγο την όλη ιστορία και όχι κάνοντας υποθέσεις, φαίνεται ότι σε πρώτη φάση το Περιστέρι δύσκολα θα κάνει αλλαγές, έστω και μία. Οχι ότι δεν θα ψαχτεί για το αν μπορέσει, όχι ότι θα ήταν αρνητικό αν εμφανιζόταν παίκτης με επιθυμία αποχώρησης για κάπου, όχι ότι δεν θα το πάρει απόφαση ίσως και στο διάστημς της διακοπής, μετά το κύπελλο.


Ο Πεδουλάκης περιμένει την επιστροφή του Βαγγέλη Μάντζαρη και την πλήρη προσαρμογή των Χόρχε Γκουτιέρες και Τζέιμς Γούνταρντ εκτιμώντας ότι την περιφέρεια όπως την είχε φανταστεί, θα μπορεί η ομάδα να αποδώσει καλό μπάσκετ και να πάρει αποτελέσματα. Δύο στοιχεία δηλαδή που λείπουν σε διάρκεια και που έχουν κάνει έκκρυθμη και απρόβλεπτη την κατάσταση από αγώνα σε αγώνα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ