17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το «κούρεμα» ξανά στο προσκήνιο

Με το πρωτάθλημα του ΝΒΑ να βρίσκεται σε τροχιά επανεκκίνησης και το WNBA να ετοιμάζεται να ξεκινήσει με αρκετή καθυστέρηση, οι ομάδες ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από την οικονομική ζημία που υπέστησαν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν έμειναν ανεπηρέαστοι από την παύση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού COVID-19, με τη διοργανώτρια αρχή να έχει ήδη προχωρήσει σε μείωση βασικού μισθού 20% για περίπου εκατό από τα κορυφαία στελέχη της, μεταξύ των οποίων και ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ. «Κούρεμα» στους μισθούς έχουν υποστεί και υψηλόμισθα στελέχη των Λος Άντζελες Λέικερς, πριν το ΝΒΑ καταλήξει σε συμφωνία με την Ένωση Παικτών ΝΒΑ για μείωση στα συμβόλαια ύψους 25%.

Οι Γιούτα Τζαζ είχαν γίνει η πρώτη ομάδα στο ΝΒΑ που προχώρησε σε μείωση του προσωπικού της και οι Μινεσότα Τίμπεργουλφς έγιναν, τώρα, η δεύτερη. Το ίδιο είχαν επιχειρήσει να κάνουν προ μηνών και οι Φιλαδέλφεια Σίξερς, αλλά αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν την απόφασή τους λόγω -τότε- πλήθος αντιδράσεων.

Οι «λύκοι» ήρθαν τώρα να ξαναφέρουν στο προσκήνιο το ευαίσθητο θέμα των απολύσεων εργαζομένων τους, προκειμένου να επιβιώσουν οικονομικά. Ο ιδιοκτήτης των Μινεσότα Τίμπεργουλφς και των Μινεσότα Λινξ, Γκλεν Τέιλορ, προχώρησε στην απόφαση να προχωρήσει σε περικοπές στο μόνιμο προσωπικό, απομακρύνοντας όσους οι υπηρεσίες τους κρίθηκαν μη απαραίτητες πλέον, ενώ έκανε και «κούρεμα» στις απολαβές όσων ξεπερνούν τα 70.000 δολάρια ετησίως.

Απολύθηκαν, συνολικά, δεκαοκτώ υπάλληλοι και σε αρκετούς ακόμα ανακοινώθηκε μειωμένο ωράριο, άρα και λιγότερα χρήματα που θα μπουν εν τέλει στον τραπεζικό λογαριασμό τους. Θυμίζουμε πως η φετινή αγωνιστική περίοδος έχει ήδη ολοκληρωθεί για τους «λύκους», αφού δεν βρίσκονται στις 22 ομάδες που θα μεταβούν στο Ορλάντο, για τη συνέχιση του πρωταθλήματος από τις 30 Ιουλίου έως -το αργότερα- στις 12 Οκτωβρίου. Οι εκπρόσωποι της Μινεάπολις με ρεκόρ 19-45, στα 64 ματς που πρόλαβαν να δώσουν πριν από τη διακοπή, περιορίστηκαν στην προτελευταία θέση της Δύσης και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της σεζόν 2019-2020 που θα λάβει χώρα στην Disney World.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ