18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το κουαρτέτο και η ευκαιρία ρολαρίσματος

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Αναντολού Εφές στηρίχτηκε σε τέσσερις «πυλώνες» κι αποτέλεσε σημαντική «ανάσα». Πλέον παρουσιάζεται μία ευκαιρία για σερί νικών, καθώς ακολουθούν δύο -θεωρητικά- εύκολα εντός έδρας παιχνίδια.

Πιθανότατα και ο πιο αισιόδοξος φίλος των πρωταθλητών Ελλάδος, πριν από τον συγκεκριμένο αγώνα δεν θα πίστευε ότι η αγαπημένη του ομάδα θα νικούσε εμφατικά με διαφορά 16 πόντων τους περσινούς φιναλίστ της Ευρωλίγκας. Στα μέσα της τρίτης περιόδου μάλιστα η αναμέτρηση φάνηκε να «στραβώνει», αλλά το 51-54 με τις τρεις βολές του ασταμάτητου Σέιν Λάρκιν μετατράπηκε στο φινάλε του παιχνιδιού σε 86-70. Πιο απλά, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη στα τελευταία 15 λεπτά κυριάρχησαν και νίκησαν με επιμέρους σκορ 35-16.

Ο αριθμός 70 στην τελική συγκομιδή της πολύ ταλαντούχας Εφές μαρτυρά την πολύ καλή άμυνα που έπαιξε η ελληνική ομάδα. Όπως στα άσχημα γίνεται η κριτική, έτσι και στα καλά θα πρέπει να δίνονται τα credits σε όσους τα αξίζουν. Το πρόβλημα στα ριμπάουντ ήταν ξανά υπαρκτό με τους φιλοξενούμενους να μαζεύουν 14, όταν έως τώρα κατόρθωναν να ανανεώσουν τις επιθέσεις του 9,6 φορές ανά αγώνα.

Η αστοχία των Τούρκων στα τρίποντα (6/30) οφείλεται κυρίως στην καλή περιφερειακή άμυνα που έπαιξε ο Παναθηναϊκός. Την ίδια στιγμή οι «πράσινοι» βρέθηκαν σε πολύ καλό βράδυ στα τρίποντα, εκτελώντας εκείνοι με 45% (9/20), με τα περισσότερα πάντως να γίνονται υπό καλές προϋποθέσεις που είχαν δημιουργηθεί, από τα καλοσχεδιασμένα συστήματα.

Όσον αφορά τα πρόσωπα του αγώνα, ο Νικ Καλάθης ήταν όπως πάντα εκεί, αλλά το βραβείο του πολυτιμότερου αξίζει να δοθεί στον Ταϊρίς Ράις. Ο Αμερικανός έως τώρα είχε απογοητεύσει με την παρουσία του. Σε αυτό το παιχνίδι όμως η εμφάνισή του ήταν αψεγάδιαστη σε επίθεση και άμυνα, κάνοντας σπουδαία δουλειά. Από κοντά και ο Ιωάννης Παπαπέτρου ο οποίος συνηθίζει να βοηθάει στα μετόπισθεν, αλλά ήταν εξαιρετικός και στην επίθεση, ενώ το κουαρτέτο νίκης συμπληρώνει ο Γιώργος Παπαγιάννης. Ο 22χρονος σέντερ μπορεί να προσφέρει πολλά. Είναι φανερό ότι για το ρόλο του πενταδάτου σέντερ είναι ανέτοιμος, όμως απέδειξε ότι είναι ικανός να σκοράρει -αυτό είναι γνωστό-, αλλά και να μαζέψει ριμπάουντ, καθώς «κατέβασε» επτά, σε 16 λεπτά συμμετοχής, παίζοντας και για τον αρνητικό -χθες- Τζέικομπ Ουάιλι. Στους διακριθέντες και ο Τζίμερ Φριντέτ ο οποίος όμως «θυσιάστηκε» -δικαίως- λόγω της εξαιρετικής βραδιάς του Ράις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός -συνολικά- ανταποκρίθηκε άψογα στο μεγάλο «πρέπει» που υπήρχε, έκανε το καθήκον του και πλέον τις δύο προσεχείς εβδομάδες θα φιλοξενήσει κατά τη σειρά τη Βαλένθια και την Άλμπα Βερολίνου με στόχο να πετύχει μερικές διαδοχικές νίκες, να αναρριχηθεί στη βαθμολογία και παράλληλα να ρολάρει κι αγωνιστικά παρουσιάζοντας σταθερά καλή εικόνα, ούτως ώστε αυτή η εξαιρετική εμφάνιση να μην αποτελεί εξαίρεση, αλλά κανόνα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ