15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το κλέψιμο του Μπερντ που έμεινε στην ιστορία (vid)

Το ΝΒΑ γύρισε το χρόνο πίσω, στις 26 Μαΐου του 1987, και θυμήθηκε τον τέταρτο τελικό της Ανατολής ανάμεσα στους Μπόστον Σέλτικς και τους Ντιτρόιτ Πίστονς που έλαβε χώρα στο «Boston Garden».

Οι δύο αντίπαλοι ήταν ισόπαλοι, 2-2, με το νικητή να παίρνει το προβάδισμα για την πρόκριση στους τελικούς του «μαγικού κόσμου». Οι φιλοξενούμενοι ήταν έτοιμοι να κάνουν το… μπρέικ, αλλά λογάριασαν χωρίς το Λάρι Μπερντ, ο οποίος μιμήθηκε τον Τζον Χάβλιτσεκ των «Κελτών», όταν εν έτει 1965 πραγματοποίησε ιστορικό κλέψιμο απέναντι στους Σίξερς.

Ο φόργουορντ των Βοστωνέζων κόπηκε από τον Ντένις Ρόντμαν με το σκορ στο 106-107 και 5’’ να απομένουν, αλλά εκείνος «διόρθωσε» το λάθος του κλέβοντας την μπάλα από την απρόσεκτη επαναφορά του Αϊζάια Τόμας, που δεν κατάφερε να πασάρει στον Μπιλ Λαϊμπίρ. Εν συνεχεία, έδωσε την ασίστ στον Ντένις Τζόνσον κι εκείνος με λέι απ χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Ο Λάρι Μπερντ τελείωσε το ματς με 36π., δώδεκα ριμπάουντ και εννέα ασίστ, αλλά εκείνο που έμεινε στην ιστορία ήταν το κλέψιμό του. Εν τέλει, οι Σέλτικς κέρδισαν με 4-3 τα «πιστόνια», αλλά στους τελικούς του ΝΒΑ έχασαν με 4-2 από τους Λος Άντζελες Λέικερς και απώλεσαν τον τίτλο. Δείτε, στο βίντεο που ακολουθεί, ολόκληρο το ματς…

https://www.youtube.com/watch?v=tiCD-QD_dqY



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ