22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Το “κατά τύχη” βασιλεύει στον ΕΣΑΚΕ

Η παντελής έλλειψη στρατηγικής και σχεδιασμού του ΕΣΑΚΕ επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά και στην σημερινή συνεδρίαση για την λήψη απόφασης σχετικά με την μοιρασιά των τηλεοπτικών εσόδων. 

Από εκεί, λοιπόν, που στην πρώτη φορά που ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα είχε παρουσιαστεί μια πρωτοφανής πατέντα που ήταν... φωτογραφία αυξημένων εσόδων για Αρη και ΠΑΟΚ, σήμερα έφτασαν στο άλλο άκρο, αυτό της ισομέρειας.

Οι "μικροί" συνασπίστηκαν και ψήφισαν κατά πλειοψηφία την παροχή 140.000 ευρώ σε κάθε μία από τις ομάδες, αφαιρώντας το εξωφρενικό κριτήριο "εμπορικότητας" που είχε επιχειρήσει να περάσει την πρώτη φορά το προεδρείο, αλλά αφαιρώντας και τα αντικειμενικά που υπήρχαν και είχαν γίνει αποδεκτά όπως η κατάταξη στο προηγούμενο πρωτάθλημα που πάντα ίσχυε στην σχετική κατανομή και "μοριοδοτούσε" με 20% τις ομάδες.

Το ότι πήραν ομάδες την τύχη στα χέρια τους και διόρθωσαν ένα "ετσιθελικό" εγχείρημα της πρώτης φοράς, είναι προς την θετική κατεύθυνση. Το ότι σε ένα οικονομικό θέμα, τον πιο ουσιαστικό λόγο ύπαρξης του ΕΣΑΚΕ, δεν υπάρχει όπως αποδεικνύεται στην πράξη ένα στοιχειώδες πλάνο κριτηρίων καταγεγραμμένο, είναι άλλη μια απόδειξη της κατά τύχης λειτουργίας του συνδέσμου. Αυτοί το συμφέρον τους κοίταξαν και το εξυπηρέτησαν με άνεση πατώντας στο... όποιος προλάβει.

Υπέρ της ισομέρειας ψήφισαν οι επτά από τις 12 ομάδες, αφού δεν συμμετέχουν στην διαδικασία Παναθηναϊκός και ΑΕΚ που έχουν το δικό τους τηλεοπτικό συμβόλαιο. 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ