26.1 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Το καμπανάκι χτύπησε εγκαίρως για την Μπάγερν (vids)

Το παιχνίδι με την Μπασκόνια δεν ήταν κριτήριο για τη φετινή δυναμική της αφού την έχει αποδείξει και σε πιο δύσκολα ματς. Η Μπάγερν όμως φροντίζει εβδομάδα με την εβδομάδα να δείχνει ότι είναι φτιαγμένη φέτος για τα πλέι οφ. Οι Γερμανοί επικράτησαν με 77-66 και έφτασαν τις 10 νίκες σε 15 ματς ενώ επιβεβαίωσαν ότι στο Μόναχο είναι σκληρό καρύδι, αφού εκεί μετρούν πλέον έξι νίκες σε οχτώ ματς. Οι Βάσκοι από την άλλη πλευρά με την τρίτη διαδοχική ήττα τους, περιορίστηκαν στο 6-8.

 

 

Μετά από μία ισορροπημένη, πρώτη περίοδο (18-15), η Μπάγερν άρχισε να βάζει τους κανόνες του παιχνιδιού. Με τον Ραντόσεβιτς «ζεστό» και τους Ρέινολντς, Μπάλντουϊν να δίνουν με συνέπεια λύσεις στην επίθεση, η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι κατάφερε όχι μόνο να ανοίξει την «ψαλίδα», αλλά και να οικοδομήσει μία μεγάλη διαφορά με ένα σερί 18-6 (36-21 στο 17'). Οι Βάσκοι κατάφεραν ωστόσο να τη μαζέψουν με το τέλος του ημιχρόνου (38-30).

 

 

 

Η Μπασκόνια πήρε ψυχολογία μέσα από την αντίδραση που έβγαλε στο φινάλε της δεύτερης περιόδου και μέσα από αυτήν κατάφερε να γίνει απειλητική. 1,5 λεπτό πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου πλησίασε στους τέσσερις (54-50) με τον Ζόραν Ντράγκιτς να σκοράρει με συνέπεια -ο Σλοβένος έφτασε μέσα από το ματς του Μονάχου τους 1.000 πόντους καριέρας στην Ευρωλίγκα. Ήταν κάτι σαν καμπανάκι κινδύνου για τους Γερμανούς που με ένα 4-0 βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στο +8 του ημιχρόνου (58-50). Αυτό το διάστημα ήταν η αρχή του τέλους των ελπίδων της Μπασκόνια.

 

 

 

Το γερμανικό σερί συνεχίστηκε στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, αφού η Μπάγερν μπήκε σε αυτήν με σερί 7-0 και με το συνολικό 11-0, εκτόξευσε τη διαφορά στους 15 (65-50 στο 34'). Στη συνέχεια δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι περισσότερο από το να διαχειριστεί αυτή τη διαφορά αφού ήταν προφανές ότι και οι παίκτες της Μπασκόνια δεν πίστευαν ότι μπορούσαν να μπουν ξανά στο παιχνίδι.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Τζέλειν Ρέινολντς έκανε σπουδαία δουλειά σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού, χωρίς να χρειαστεί να παίξει πολύ. Τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους και εννιά ριμπάουντ σε «σκάρτα» 19 λεπτά συμμετοχής. Ο Αμερικανός σέντερ της Μπάγερν μάλιστα «έγραψε» δύο ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα στην οποία διανύει τη δεύτερη σεζόν του, με τους 21 πόντους και τους 29 βαθμούς του στο ranking.

 

 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Η Μπασκόνια πλησίασε από τους 15 στους τέσσερις (54-50) όμως όχι μόνο δεν πήρε κέρδισε αυτοπεποίθηση και ενέργεια για την ολική επαναφορά, αλλά ουσιαστικά κατέρρευσε. Έτσι όχι μόνο δεν κατάφερε να παραμείνει απειλητική, αλλά έχασε γρήγορα ξανά την επαφή με το σκορ και μαζί τις ελπίδες της για τη νίκη.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Με αυτά τα ποσοστά η Μπασκόνια δεν θα μπορούσε να έχει τύχη. Τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 15/42 δίποντα και 5/20 τρίποντα. Από την άλλη πλευρά η Μπάγερν έκανε λάθη με το σταγονόμετρο μένοντας στα πέντε.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ