22.3 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Το “καμπανάκι” του Πασκουάλ ακούστηκε στο Μιλάνο

Μερικές μέρες πριν, μετά το παιχνίδι Πρωταθλήματος με τον Άρη, ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε με προβληματισμό για τη μόνιμη αδυναμία του φετινού Παναθηναϊκού στις βολές. Το basketa.gr είχε συγκεντρώσει τους αριθμούς των “πράσινων” και του συνέκρινε με εκείνους του παρελθόντος τους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Χθες όμως στο Μιλάνο, οι παίκτες της ομάδας έδειξαν πως έλαβαν το μήνυμα.

Ο Παναθηναϊκός έφυγε με τη νίκη από την Ιταλία χάρη και στη συνέπεια με την οποία εκτέλεσε από τη γραμμή του φάουλ, φτάνοντας μάλιστα και σε ρεκόρ περιόδου αφού το 86,36% (19/22) ήταν η καλύτερη επίδοση του στην κανονική περίοδο. Το προηγούμενο ήταν το 85,71% (6/7) του εντός έδρας παιχνιδιού με την Εφές.

*Η παράταση οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κορυφαία επιθετική επίδοση του στη φετινή Ευρωλίγκα φτάνοντας τους 96. Είχε 94 στο εντός έδρας ματς με τη Ζαλγκίρις.

*Η Μιλάνο πήρε το 35,7% των πόντων της από τη γραμμή του φάουλ. Τόσο οι 34 εύστοχες όσο και οι 37 εκτελεσμένες είναι οι περισσότερες που είχε αντίπαλος των “πράσινων”. 26/34 είχε η Μπάμπεργκ στη Γερμανία και 25/34 η Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ.

200άρης ο Καλάθης

Τα ρεκόρ έχουν εξελιχθεί σε ρουτίνα φέτος για τον Νικ Καλάθη που χθες κέρδισε τον άτυπο τίτλο του MVP του Παναθηναϊκού για 11η φορά στις 30 αγωνιστικές. Ο διεθνής γκαρντ με τα τέσσερα κλεψίματα του, έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που ξεπέρασε τα 200 στη διοργάνωση μετά βέβαια από τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

*Ακόμη ο Καλάθης έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία του “τριφυλλιού” στην Ευρωλίγκα (από το 2000) που ξεπέρασε τα 400 εύστοχα δίποντα μετά τους Μπατίστ και Γκιστ.

*Ο Νίκος Παππάς είχε 3/3 βολές με τις οποίες έφτασε τις 181 στη διοργάνωση και προσπερνώντας τον Αντώνη Φώτση έγινε ο 9ος της σχετικής, “πράσινης” λίστας.

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ