17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το Καμερούν δεν αστειεύεται (pics)

Ενισχυμένο με τον Μπενουά Εμπαλά θα παρουσιαστεί το Καμερούν στο επόμενο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Η Εθνική, με απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα, βρίσκεται μέχρι στιγμής στη δεύτερη θέση του Α’ Ομίλου της Αφρικανικής Ζώνης πίσω από την αήττητη Τυνησία. Από τις 29 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου, στους αγώνες που θα γίνουν στην Τυνησία, θα παίξει κατά σειρά με το Τσαντ, τη Γουινέα και την «οικοδέσποινα» και στοχεύει στο «τρία στα τρία» ώστε να περάσει με άνεση στην επόμενη φάση. Ο 22άχρονος σέντερ θα δώσει, αυτή τη φορά, το παρών όπως αποκάλυψε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης: «Δυστυχώς, λόγω υποχρεώσεων, δεν μπόρεσα να αγωνιστώ στο πρώτο "παράθυρο" των προκριματικών, αλλά σίγουρα σκοπεύω να αγωνιστώ τον Ιούνιο για να βοηθήσω την ομάδα. Είδα τους πρώτους τρεις αγώνες, τα παιδιά ήταν σταθερά στην απόδοσή τους κι έκαναν σπουδαία δουλειά. Επιθετικά η ομάδα είναι προικισμένη και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να αποδώσουμε καλύτερα και στον αμυντικό τομέα. Τώρα, θέλουμε να κερδίσουμε και την Τυνησία».

Το Καμερούν είναι η μοναδική αφρικανική χώρα που έχει αυτή τη στιγμή τρεις εν ενεργεία NBAers: τον Τζόελ Εμπίντ, το Λουκ Μπα Α Μούτε και τον Πασκάλ Σιάκαμ, ο οποίος μάλιστα δήλωσε πρόσφατα πως ανυπομονεί να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. «Ειλικρινά, πιστεύω πως έχουμε σπουδαία ευκαιρία να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά χρειάζεται να δουλέψουμε κι άλλο για να βελτιωθούμε και, αν είναι δυνατόν, να χρησιμοποιήσουμε όλους τους παίκτες που έχουμε στο ΝΒΑ και την Ευρώπη. Εάν περάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα μπορέσουμε να δείξουμε σε ολόκληρο τον κόσμο πως δεν είμαστε γνωστοί μόνο για το ποδόσφαιρό μας, αλλά είμαστε εξίσου καλοί και στο μπάσκετ. Θα είναι σπουδαία "δήλωση" για εμάς. Νομίζω πως έτσι θα αρχίσουν να μας παίρνουν και πιο σοβαρά», συμπλήρωσε ο Καμερουνέζος διεθνής.

Όσον αφορά στη συμμετοχή του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, παραδέχθηκε πως αποτελούσε στόχο του από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε να ακολουθήσει καριέρα μπασκετμπολίστα: «Για εμένα ήταν ένα όνειρο. Πάντα ήθελα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου παίζοντας στην Εθνική και να δείξω σε ολόκληρο τον κόσμο τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Ήταν όνειρο και στόχος από όταν άρχισα να παίζω μπάσκετ. Παράλληλα, μου δίνει επιπλέον κίνητρο για να πετύχω και τους υπόλοιπους στόχους μου», εξήγησε ο σέντερ της Ροάν, που στο περσινό Αφρομπάσκετ είχε κατά μέσο όρο 21,8π. και 9,3 ριμπάουντ (ο κορυφαίος της ομάδας του) και τώρα θέλει να οδηγήσει το Καμερούν στην πρώτη συμμετοχή του, στην ιστορία του, σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ