27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Το καλύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού μακριά απ’ το ΣΕΦ

Ξέχωρα από όλα τα προφανή βαθμολογικά και ψυχολογικά οφέλη μιας νίκης στο ΟΑΚΑ, για τον Ολυμπιακό το χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είχε και στατιστικά την αξία του.

 

Αυτό ήταν, βάσει των αριθμών, το καλύτερο εκτός έδρας παιχνίδι του φετινού Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα αφού είχε 96 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, έναν περισσότερο από το ματς στην Πόλη με τη Φενέρμπαχτσε.

 

Μέσα από το επιπλέον πεντάλεπτο της παράτασης, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε την κορυφαία εκτός έδρας επίδοση του με 32 αμυντικά ριμπάουντ όσα είχε και στη Βαρκελώνη ενώ σημείωσε νέα κορυφαία επίδοση περιόδου μακριά από το ΣΕΦ με 46 συνολικά ριμπάουντ. Είχε 42 στη Βαλένθια.

 

Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στο διπλό παρότι σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ περιόδου με τις 10 ασίστ που καταγράφηκαν στη στατιστική τους. Είχαν από 11 στο εκτός έδρας ματς με την Μπαρτσελόνα και εντός με την Μπασκόνια.

 

Σε ατομικό επίπεδο και πέραν του επιτεύγματος του Γιώργου Πρίντεζη που μπήκε στην πρώτη 10άδα των σκόρερ της Ευρωλίγκας, o Τζαμέλ ΜακΛίν έγινε ο 41ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό ριμπάουντ.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ