17.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το καλύτερο… ορεκτικό στην Liga Endesa (pics, vids)

Δύο αγώνες είχε το πρόγραμμα στη Liga Endesa στο άνοιγμα της έβδομης αγωνιστικής και οι δύο έγιναν ντέρμπι που κρίθηκαν στο νήμα. Η Μούρθια των Λαρεντζάκη - Σάκοτα νίκησε την ΜόραΜπανκ Ανδόρρα εκτός έδρας με 89-86, ενώ η Μανρέσα χρειάστηκε τη δεύτερη παράταση για να καταβάλλει την αντίσταση της Μπιλμπάο ως το τελικό 101-97.

MόραΜπανκ Ανδόρρα-Μούρθια 86-89

Η ΜόραΜπανκ Ανδόρρα γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα μετά από αυτή από τον Προμηθέα Πάτρας την περασμένη Τετάρτη για την 5η αγωνιστική του EuroCup. Αυτή τη φορά νικήτρια έφυγε από την Μπομπονέρα η Μούρθια το Σίτο Αλόνσο, με τους παίκτες του να μένουν ψύχραιμη από τη γραμμή στα τελευταία δευτερόλεπτα και να σφραγίζουν τη νίκη. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης σε 17'32'' είχε 5 πόντους, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 λάθη, ενώ εκτός δωδεκάδας ήταν ο Ντούσαν Σάκοτα. Ο Άσκια Μπούκερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Μούρθια με 33 πόντους σε 28'26'' και 11/20 σουτ εντός πεδιάς. Στους 21 σταμάτησε ο Μούσα Ντιανέ για τους γηπεδούχους. Όπως είχε γίνει με τον Προμηθέα έτσι και με την Μούρθια, οι φιλοξενούμενοι είχαν υψηλό ποσοστό στα σουτ τριών πόντων (12/25, 48%).

ACB Photo / Albert Martín

Μανρέσα-Μπιλμπάο 101-97

Στη μάχη της Μανρέσα οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη μετά από δύο παρατάσεις και χρειάστηκαν... Φεράρι γι' αυτό. Ο πρωταγωνιστής για τους Καταλανούς ήταν ο Φράνκι Φεράρι με 28 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Ο Αξέλ Μπουτέιγ με 27 πόντους ήταν το... αντίπαλο δέος και ο κορυφαίος των Βάσκων, αλλά δεν ήταν μόνος: Ο Ράφα Μαρτίνεθ πρόσθεσε 16 πόντους και ο Όντρεϊ Μπάλβιν είχε double double με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ.

ACB Photo / J. Alberch



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ