22.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Το καλό παράδειγμα των Φιλιππίνων (pics)

Τον Τζέισον Κάστρο δεν τον πήραν τα χρόνια, αν και στα 31 του αποτελεί έναν από τους παλαιότερους παίκτες της Εθνικής Φιλιππινών.

Ο γκαρντ της ΤΝΤ Κατρόπα, της μοναδικής ομάδας που έχει παίξει στην καριέρα του σε διασυλλογικό επίπεδο, έκανε το ντεμπούτο του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του το 2013, τότε που αγωνίζονταν ακόμα οι Τζίμι Άλαπαγκ και Μαρκ Πίνγκρις. Έχοντας ήδη αρκετές εμπειρίες, αλλά και δύο ασημένια μετάλλια στο Ασιατικό Πρωτάθλημα, προσπαθεί πλέον να αποτελέσει το καλό παράδειγμα για τους νεαρότερους συμπαίκτες του. «Κάθε φορά που βρίσκομαι στο παρκέ δίνω, πάντα, τον καλύτερο εαυτό μου. Προσπαθώ να δουλεύω για την ομάδα και να είμαι ανταγωνιστικός. Θέλω να δίνω το καλό παράδειγμα, ειδικά στους νεαρούς παίκτες μας. Ως βετεράνος πλέον πρέπει πραγματικά να λειτουργείς υποδειγματικά. Θέλω απλώς να κάνω τη δουλειά μου, όπως όλοι οι παίκτες στην ηλικία μου», παραδέχθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της FIBA.

Αναφέρθηκε και στα ταλέντα που έχουν στις τάξεις τους, συμπληρώνοντας: «Είναι καλό για το πρόγραμμα και την εξέλιξη του μπάσκετ στις Φιλιππίνες να έχουμε τόσους πολλούς νεαρούς παίκτες. Εγώ όταν κλήθηκα στην Εθνική για πρώτη φορά ήμουν ήδη 25. Για αυτά τα παιδιά, που κλήθηκαν σε πολύ νεότερη ηλικία, είναι πολύ καλό για την καριέρα τους και την πρόοδό τους να βρίσκονται στην ομάδα και να αποκτούν εμπειρίες μέσω της συμμετοχής τους σε μεγάλες διοργανώσεις».

Οι παίκτες του Βίνσεντ Ρέγες έχουν μέχρι στιγμής απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα στο Β’ Όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 για τη Ζώνη Ασίας-Ωκεανίας. Κέρδισαν στην Ιαπωνία, αλλά έχασαν στην Αυστραλία (η οποία είναι αήττητη), ενώ επιβλήθηκαν και στα δύο παιχνίδια που διεξήχθησαν στην έδρα τους, απέναντι στην Κινεζική Ταϊπέι και την Ιαπωνία. Η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι δεδομένη και σε αυτήν αναφέρθηκε ο Τζέισον Κάστρο. «Στον επόμενο γύρο θα παίξουμε με καλύτερες ομάδες, οπότε θα πρέπει κι εμείς να αποδώσουμε καλύτερα», είναι… απλά τα πράγματα για τις Φιλιππίνες, εφόσον θέλουν να συνεχίσουν να ελπίζουν στην εξασφάλιση της παρουσίας τους στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα λάβει χώρα το διάστημα 31 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου στην Κίνα.

  



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ